Advertisement

Orban
Home Administrare flote Juridic Ludovic Orban: O parte din bugetari ar putea intra în şomaj tehnic. Care sunt excepţiile

Ludovic Orban: O parte din bugetari ar putea intra în şomaj tehnic. Care sunt excepţiile

Guvernul ia în calcul un mecanism prin care angajaţii din unele sectoare publice să lucreze prin rotaţie, urmând să primească pentru perioada în care vor sta acasă indemnizaţia pentru şomaj tehnic, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Acesta a subliniat că măsura, care va fi finalizată sub forma unei ordonanţe de urgenţă, este menită să evite răspândirea coronavirusului.

În acelaşi context, premierul a precizat că viitorul mecanism nu va fi aplicat jandarmilor, poliţiştilor, militarilor, pompierilor şi personalului din asistenţa publică

„În alte sectoare publice ne-am gândit la un mecanism pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ţine oarecum şi de o evitare a riscului de răspândire a virusului, un mecanism relativ simplu, în care împărţim angajaţii, să spun, în două. Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit. (…) Facem o analiză pe fiecare domeniu de activitate, vedem exact cum urmează să fie implementată o astfel de măsură, dar deja măsura este gândită şi urmează să fie implementată, restul sunt chestiuni de detalii şi de modul în care va fi structurată ordonanţa de urgenţă prin care vom stabili această măsură. Această măsură va fi valabilă nu numai pentru administraţia centrală, ci şi pentru administraţia locală şi pentru toate entităţile publice, inclusiv entităţile publice care nu sunt în subordinea Guvernului de la nivel naţional, entităţi publice care sunt în subordinea Parlamentului sau unităţi autonome”, a explicat premierul Orban, într-o intervenţie la B1 TV.

Acesta a menţionat că, în perioada de 15 zile, dacă va exista o persoană infectată, funcţionalitatea instituţiilor poate fi asigurată de ceilalţi angajaţi.

 

CITEŞTE ŞI:

Strabag pregăteşte construcţia Pasajului Mogoşoaia

Lucrări de reparaţii finalizate pe o porţiune de pe Autostrada Soarelui

Audi A1 e-tron? Foarte probabil, da!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...

încărcare
Juridic

Noile obiective obligatorii pentru instalarea punctelor de încărcare

Utilizatorii mașinilor de companie și șoferii utilitarelor ușoare ar trebui să își...