Advertisement

ald-carselector-floteauto
Home Finanţare Leasing operaţional Optimizarea costurilor în leasing-ul operaţional, o constantă în activitatea ALD Automotive

Optimizarea costurilor în leasing-ul operaţional, o constantă în activitatea ALD Automotive

Discuţiile despre optimizarea TCO (Total cost of ownership = costul total de proprietate) sunt din ce în ce mai frecvente în rândul clienţilor de leasing operaţional, acest cost devenind chiar mai important decât preţul de achiziţie. Un TCO redus înseamnă costuri reduse pe termen lung, iar în contextul economic global, acesta este un obiectiv al fiecărei companii.

TCO diferă de la caz la caz, în funcţie de tipul de client şi de autovehiculele alese şi chiar de comportamentul zilnic al şoferilor. Consultanţii ALD Automotive oferă la începutul şi în timpul derulării contractului consultanţă pentru analiza TCO, un aspect definitoriu în decizia de cumpărare. Concret, în analiza TCO, consultanţii iau în considerare elemente precum: numărul şi tipul autovehiculelor, frecvenţa utilizării maşinilor, kilometrii parcurşi estimaţi pentru perioada contractului de leasing operaţional, tipul de activitate pentru care este folosit autovehiculul, precum şi comportamentul la volan al conducătorului auto. Consultantul companiei de leasing operaţional are un rol important în fiecare dintre etapele de achiziţie: pre achiziţie (pentru alegerea corectă a vehiculului), în momentul achiziţiei, dar şi post achiziţie (pentru optimizarea proceselor de-a lungul perioadei contractuale). Un alt element pe care trebuie să îl ia în considerare managerii de flote este analiza eficienţei autovehiculelor din parcul auto actual. Astfel, maşinile cu o foarte mare uzură morală sau cu probleme tehnice pot influenţa negativ valoarea generală a TCO şi trebuie înlocuite cu autovehicule mai noi şi mai performante din punct de vedere tehnic, dar şi financiar.

ald-carselector-floteauto
ALD carselector permite selectarea mixului de autovehicule din flotă

Consultanţii ALD Automotive realizează analiza TCO pentru orice flotă, indiferent de mărimea macesteia, iar un astfel de contract vine cu beneficii importante pentru companii, indiferent dacă vorbim despre business-uri de mari dimensiuni sau dacă ne referim la IMM-uri. Acesta din urmă este un segment care în prezent utilizează mai puţin serviciile de leasing operaţional, dar experienţa ALD Automotive în alte ţări demonstrează că există un potenţial ridicat de dezvoltare şi în România, motiv pentru care IMM-urile se află deja în atenţia companiilor de profil.

În plus, ALD Automotive pune la îndemâna clienţilor săi diferite soluţii pe care le pot folosi pentru reducerea costurilor. În ordinea momentului de utilizare, acestea sunt aplicaţia online ALD carselector şi cursurile de condus defensiv şi ecologic.

Astfel, aplicaţia online ALD carselector a fost introdusă în gama de servicii ALD Automotive în cursul anului trecut şi, încă de la lansare, s-a dovedit un element extrem de util în selectarea mixului de autovehicule din flotă. Managerii au la dispoziţie un sistem de analiză în funcţie de mai multe criterii, care le permite să aleagă din
peste 4.700 de vehicule, în funcţie de necesităţile companiei şi bugetul alocat. ALD carselector este un instrument care reduce mult timpul de luare a deciziei şi care ajută la optimizarea costurilor, atât în momentul achiziţiei, cât şi pe perioada contractului.

Un alt instrument pus la punct de ALD Automotive, de data aceasta pentru şoferi, este cursul de condus ecologic. Prin intermediul acestor cursuri realizate în parteneriat cu Şcoala de conducere defensivă Titi Aur, participanţii vor fi încurajaţi să adopte un stil de condus mai sigur, mai prietenos cu mediul înconjurător, astfel îmbunătăţindu- şi comportamentul la volan, dar în acelaşi timp menţinând un nivel scăzut al emisiilor de gaze, reducând consumul de combustibil şi protejând mediul. Cursurile de condus ecologic şi defensiv sunt disponibile pentru toţi clienţii ALD Automotive şi oferă informaţii care vor ajuta şoferii să-şi dezvolte tehnicile de condus pentru a reduce numărul accidentelor, pentru a creşte siguranţa rutieră, pentru a diminua costurile operaţionale, cât şi pentru a dobândi o atitudine mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

În concluzie, optimizarea costurilor nu este numai un deziderat în zilele noastre, ci este cu adevărat o posibilitate, prin intermediul consultanţei şi serviciilor oferite de către ALD Automotive. Chiar dacă TCO este poate unul dintre cele mai puţin cunoscute beneficii ale leasingului operaţional, acesta este un element cheie care poate influenţa întreaga decizie de achiziţie, precum şi planul de investiţii pe termen lung al unei companii, iar, prin experienţa sa de 10 ani pe piaţa locală, ALD Automotive este partenerul ideal pentru un business sustenabil şi eficient.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, aprilie 2015)

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ayvens
Leasing operaţional

Ayvens intră în parteneriat cu BYD pentru a livra vehicule electrice în Europa

Ayvens (ALD Automotive – LeasePlan) a semnat un memorandum de înțelegere cu...

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...