OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 40 de staţii de carburanţi

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 33 de staţii de carburanţi din reţeaua OMV şi în 7 staţii din reţeaua Petrom, pentru a reduce consumul de energie convenţională. Prin instalarea de panouri fotovoltaice, peste 10% din necesarul de electricitate a staţiilor este generat din energie solară.
benzinării

Potrivit companiei, investiţia în acest proiect se ridică la 1,3 milioane de euro.

„Avem o preocupare continuă pentru a ne reduce amprenta de carbon pe toate segmentele de activitate, inclusiv în activităţile de rafinare şi de distribuţie. Anul acesta am continuat iniţiativele noastre prietenoase cu mediul, inclusiv instalarea panourilor fotovoltaice în staţiile de alimentare. Planul nostru este de a creşte la 78 numărul de staţii de alimentare dotate cu panouri fotovoltaice până la sfârşitul anului”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Panourile fotovoltaice produc anual, per staţie, peste 30.000 de kWh de energie verde, adică echivalentul unui consum mediu anual a 8 gospodării.

Cu ajutorul energiei produse de panourile fotovoltaice, fiecare staţie va contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon anual. Practic, reducerile de emisii de carbon din cele 40 de staţii echivalează cu reciclarea a peste 3 milioane de sticle de plastic.

„Măsurile adoptate la nivelul companiei pentru un mediu mai curat au generat, în 2019, diminuarea cu 22% a cantităţii de emisii de carbon faţă de anul 2010. Obiectivul companiei este de a ajunge, în anul 2025, la o reducere de 27%”, arată compania.

În plus, OMV Petrom încurajează un comportament responsabil atât la nivel de companie, cât şi la nivel individual. OMV Petrom susţine proiecte de educaţie în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi derulează de peste 10 ani campanii de împădurire.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul,compania este prezentă în România şi ţările învecinate prin intermediul a 800 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz Sprinter Camper: garsoniera din vârful muntelui

Hyundai 45 spionat ascunde două secrete

Cât costă cele 46 de proiecte prioritare pentru autostrăzi şi drumuri expres

 

Adaugati comentariu