Advertisement

Strategia Kia în Europa 2020-2026 floteauto.ro
Home Piaţa auto Flotă verde Strategia Kia în Europa: electrificare în masă

Strategia Kia în Europa: electrificare în masă

După recentul succes obținut de versiunile electrificate, coreenii au prezentat abordarea pentru viitor. Strategia Kia în Europa se axează pe electroni.

Așa cum am arătat într-un articol anterior, Kia a reușit să stabilească un record de vânzări pentru vehicule electrificate în Europa, în plină pandemie cu cronavirus. Astfel, în primul trimestru, Kia a vândut 21.340 de unități electrificate, acest record istoric însemnând un progres cu 20,8% față de primul trimestru al anului trecut.

Succestul este parțial și rezultatul Planului S, care trasează direcțiile pe termen mediu și lung ale mărcii coreene. Acestea se îndreaptă (după cum bănuiați) spre electrificare, mobilitate, conectivitate și autonomie. Să detaliem.

➡ Kia va proiecta automobilele folosind tehnologia VR 💡

În primul rând, conform Planului S numărul de modele 100% electrice va crește la 11 până în 2025, la nivel global. Acestea vor fi autoturisme, SUV-uri și monovolume. Cea mai apropiată lansare de vehicul electric pe bătrânul continent se va petrece în 2021, iar modelul va avea la bază ”o platformă unică”, și ”va oferi o autonomie de peste 500 km și un timp de încărcare rapidă de sub 20 de minute”. Să fie, oare, super-crossoverul despre care scriam ieri că va atinge 100 km/h în mai puțin de 3 secunde?

Multe dintre noile automobile electrice Kia vor fi oferite în Europa, care este în acest moment punctul central pentru creșterea vânzărilor automobilelor EV la nivel mondial”, a spus Emilio Herrera, COO Kia Motors Europe.

Strategia Kia în Europa 2020-2026 floteauto.ro

În plus, fiecare model Kia care va fi lansat de-acum înainte va avea câte o versiune electrificată, fie că vorbim despre mild-hybrid, hibrid, PHEV sau full-electric. Iar dacă ne referim la cele din ultima categorie, acestea vor avea arhitecturi pe 400 V sau 800 V, asigurând o încărcare rapidă a bateriei de la sursele compatibile. Și, cel, mai important, Kia ne promite că aceste arhitecturi nu ne vor goli buzunarele.

Anumite modele, în special cele care îi vizează pe cumpărătorii mai preocupați de costuri, vor oferi capabilități de încărcare de 400V. Totuși, încărcarea la 800V nu va fi rezervată doar pentru modelele Kia “vârf de gamă”, ci și acolo unde se potrivește cel mai bine cu profilul de utilizare al unui anumit model”, spune Pablo Martinez Masip, Director Product Planning and Pricing al Kia Motors Europe.

Strategia Kia în Europa ar trebui să faciliteze atingerea unui număr de 500.000 de unități electrificate comercializate de Kia anual la nivel global, până în 2026, în timp ce în Europa vânzările de vehicule 100% electrice să depășească 20% până în 2026.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...