Noul preşedinte al ACEA este Michael Manley, CEO Fiat Chrysler Automobiles

Consiliul de administraţie al Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) l-a ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei pe Michael Manley, CEO Fiat Chrysler Automobiles (FCA).Michael Manley

De la 1 ianuarie 2020, Michael Manley va prelua funcţia de la Carlos Tavares, preşedintele consiliului de administraţie al grupului PSA, care a ocupat funcţia de preşedinte ACEA pentru două mandate consecutive în 2018 şi 2019.

Priorităţile ACEA pentru anul viitor includ dezvoltarea unei căi pentru tranziţia la transportul rutier neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, asigurând în acelaşi timp sustenabilitatea economică a sectorului auto european.

„Ca industrie, vrem să preluăm conducerea în transformarea mobilităţii într-un mod care să pună consumatorul pe primul loc, dar să ne permită, de asemenea, să rămânem competitivi şi rezistenţi la nivel mondial”, a afirmat Michael Manley.

Preşedintele ACEA este ales de directorii generali ai companiilor membre, pentru o durată de un an, cu posibilitatea unei singure reînnoiri a mandatului.

Michael Manley a fost numit director executiv al Fiat Chrysler Automobiles la 21 iulie 2018. Anterior a ocupat funcţia de şef al mărcii Jeep, şef al mărcii Ram şi Chief Operating Officer pentru regiunea APAC (Asia-Pacific – Australia, China, India, Japan, Corea de Sud ). El a fost, de asemenea, directorul executiv al grupului Chrysler pentru activităţile internaţionale în afara NAFTA (SUA, Canada şi Mexic), unde a fost responsabil pentru implementarea acordurilor de cooperare pentru distribuirea produselor Chrysler Group prin reţeaua internaţională de distribuţie Fiat.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Deschiderea Lotului 3 Lugoj-Deva în 2019 rămâne incertă

Aiways U5, SUV electric la 35.000 euro în Europa

Test drive Toyota Prius PHV

Adaugati comentariu