Advertisement

Lugo j- Deva
Home Infrastructură Deschiderea Lotului 3 Lugoj-Deva în 2019 rămâne incertă

Deschiderea Lotului 3 Lugoj-Deva în 2019 rămâne incertă

Deschiderea traficului pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, finalizat în proporţie de 97-98%, dar cu probleme la carosabil şi de siguranţă la Podul peste râul Mureş, depinde de rezultatul expertizei realizate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – CESTRIN.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că nu va lua o decizie în privinţa deschiderii circulaţiei fără a avea o analiză temeinică.

„După o discuţie cu reprezentanţii antreprenorului, după mai multe discuţii cu cei de la CNAIR, după discuţii, consultări cu prim-ministrul, vreau să vă spun că astăzi la podul peste Mureş se lucrează la ridicarea tablierelor şi la fixarea aparatelor de reazem. Acest lucru se va finaliza la sfârşitul acestei săptămâni. Trimit acolo experţii de la CESTRIN să facă încă o expertiză, atât pe drum, cât şi pe pod, şi, în condiţiile în care experţii îmi spun că acest obiectiv poate fi dat în trafic cu restricţii de viteză, respectiv cu restricţii de tonaj, acest lucru se va întâmpla în anul 2019, la sfârşitul acestui an, în această lună. În condiţiile în care sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă”, a menţionat ministrul, la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, CNAIR a organizat o licitaţie pentru lucrările de la pod, care costă aproximativ 80.000-100.000 de euro.

„Din banii popriţi din garanţia antreprenorului, CNAIR plăteşte aceste lucrări către o companie specializată, sigur, urmând ca, sub trafic, să lucrăm şi la remedierea deficienţelor constatate la drum şi la finalizarea celorlalte lucrări care sunt în afara părţii carosabile. Eu vreau – şi îmi doresc – ca acest obiectiv să fie dat în trafic în acest an. Nu m-am grăbit până când nu am avut toate informaţiile şi, când o să am inclusiv lucrările finalizate şi expertiza finalizată, o să anunţ public data la care dăm în trafic cei 21 de kilometri de pe tronsonul 3 Lugoj-Deva”, a precizat Lucian Bode.

La finalul lunii august, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat contractul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, lucrările rămase urmând să fie preluate chiar de CNAIR şi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie. De altfel, directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, preciza la momentul respectiv că pe acest lot de autostradă, între Ilia şi Holdea, în lungime de 21,14 kilometri, au fost identificate 60 de neconformităţi, fapt care ar putea constitui un record, însă a dat asigurări că se va putea circula pe el.

Pe de altă parte, constructorii spanioli au anunţat, la acea dată, că se gândesc „foarte serios” să facă plângeri penale şi să acţioneze statul român în judecată, considerând că ministrul Transporturilor (Răzvan Cuc, n.red.) a reziliat contractul într-un mod abuziv.

Cu toate acestea, o fisură de 15 centimetri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament, care nu va putea fi rezolvată până la finele lunii septembrie, declarau, în luna septembrie, reprezentanţii CNAIR, care au precizat că a fost executatăgaranţia depusă de constructor, în valoare de 58 de milioane de lei

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA. Din această sumă, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, în timp ce diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri naţionale.

 

CITEŞTE ŞI:

Aiways U5, SUV electric la 35.000 euro în Europa

Test drive Toyota Prius PHV

Cu mașina electrică în pana prostului

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Caransebeş - Lugoj
Infrastructură

Câștigător desemnat pentru proiectarea drumului de mare viteză Caransebeş – Lugoj

CNAIR a desemnat, miercuri, câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru...

Podul peste Prut
Infrastructură

Constructor desemnat pentru Podul peste Prut de la Ungheni, parte din Autostrada Unirii A8

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat societatea Ness Proiect...

Craiova - Filiaşi
Infrastructură

Primul lot al Autostrăzii Craiova-Filiaşi va fi scos la licitație

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, la...

București - Giurgiu
Infrastructură

CNIR pregătește licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București – Giurgiu

Caietul de sarcini pentru Autostrada/Drum Expres București – Giurgiu, etapa studiului de...