Aiways U5, SUV electric la 35.000 euro în Europa

Compania chinezească Aiways a produs deja primele exemplare ale modelului electric. Acesta va fi prezentat oficial în Europa în aprilie 2020. Prețul lui Aiways U5? 35.000 euro!
Aiways U5

Are dimensiunile exterioare ale unei Skoda Kodiaq, este full-electric și costă 35.000 euro, în condițiile unei autonomii NEDC de 503 km: numai chinezii puteau să vină cu o astfel de ofertă! SUV-ul mediu despre care discutăm se numește Aiways U5 și va fi lansat oficial în Europa în luna aprilie 2020.

Aiways U5

Deși are dimensiuni exterioare generoase (L/l/h – 4.680/1.865/1.700 mm) și un ampatament de 2.800 mm, U5 vine doar în configurație cu 5 locuri. Propulsia este asigurată de un motor electric de 170 CP și 315 Nm, care asigură o accelerație 0-100 km în 9 secunde și o viteză maximă de 160 km/h. Tracțiunea este exclusiv pe puntea față.

Aiways U5

Chinezii au folosit o bateria de înaltă densitate energetică (181 Wh/kg), pe care au amplasat-o între punți pentru a echilibra masele și a coboră centrul de greutate. Cei 65 kWh permit o autonomie NEDC de 503 km, dar nu vă așteptați la o autonomie reală mai mare de 375 km. Bateria se încarcă între 30% și 80% în 27 minute, adică o pauză de masă este suficientă pentru a încărca curent pentru o săptămână de mers de acasă la serviciu și retur. Testele producătorului au determinat o uzură aproape nulă a bateriei după 20.000 de cicluri încărcare/descărcare.

Aiways U5

LSEV, automobilul electric printat la imprimantă 3D!

La realizarea caroseriei s-a folosit oțel înalt aliat, deformat la cald, care asigură o rigiditate torsională superioară cu 57,5% mediei industriei auto. Toate luminile, inclusiv farurile dispun de tehnologie LED. Accesul în mașină se realizează prin intermediul unei chei virtuale, mai precis a unei aplicații de smartphone, care permite, de asemenea, acționarea de la distanță a climatizării, a geamurilor electrice și a camerelor video (pentru a observa pe ecranul telefonului ce se întâmplă lângă mașină). Aceeași aplicație permite localizarea mașinii, a stațiilor de încărcare cu energie și dispune de încă 60 de funcții suplimentare. Toate sistemele electronice se updatează over-the-air.

Aiways U5

Pasagerii dispun de două ecrane: cel floating, de 12,3 inci al sistemului multimedia are doar 1,5 cm grosime și o rezoluție full-HD, iar cel al instrumentelor de bord este format din 3 segmente (4,2 + 7 + 4,2 inci). Există sistem de climatizare automată cu 3 zone, iluminare ambientală, iar șoferul poate alege din cele 3 moduri de funcționare ale motorului.

Siguranța? 22 de senzori și camere, dispuși pe toată suprafața mașinii au grijă de pasageri și de pietoni. Pachetul de asistență dispune de asistent de bandă, rulare autonomă în ambuteiaje, pilot automat adaptiv, recunoașterea semnelor de circulație și alertă la iminența impactului frontal, urmată de frânare automată.

Primele exemplare produse la uzina din China vor fi trimise în Europa pentru ca presa și potențialii clienți să se edifice asupra performanțelor modelului. Capacitatea de producție a uzinei din China este de 150.000 de vehicule anual.

 

 

Adaugati comentariu