Mașini electrice necunoscute: XEV LSEV – automobilul printat 3D
Compania italiană XEV s-a asociat cu Polymaker, o firmă specializată în printarea 3D pentru a crea automobilul electric LSEV.

Constructorul italian XEV are în acest moment două modele în gama sa de vehicule electrice. Primul dintre ele este un mini automobil dedicat uzului urban, numit LSEV, a cărui caroserie este printată 3D.

Al doilea model este un hatchback de clasă mică ce poate fi utilizat în orice condiții. Acesta din urmă poartă numele de iEV 7S, produs în colaborare cu compania chineză JAC Motors.

Prezentată acum un an, versiunea printată 3D a modelului XEV LSEV cântărește doar 450 kilograme. În afară de scaune, șasiu și elementele de sticlă, toate elementele caroseriei sunt printate 3D de compania Polymaker, ceea ce semnifică o reducere cu 70% a costurilor de producție.

Cele 57 de elemente care alcătuiesc caroseria modelului inițial au fost produse în trei zile. Datorită producției prin printare 3D, clienții se pot implica în procesul de design și pot solicita personalizari ale modelului. Compania le va oferi o sugestie care poate fi apoi implementată în procesul de producție.

XEV LSEV are o autonomie de 150 km, dar capacitatea bateriei nu a fost comunicată. Viteza maximă este de 70 km/oră.

Al doilea model din gama constructorul italian XEV este un hatchback de clasă mică numit iEV 7S. Este construit în colaborare cu chinezii de la JAC Motors, companie în care investit inclusiv grupul Volkswagen. Modelul folosesește o bateri de 40 kWh, răcită cu lichid ce îi oferă o autonomie de 300 km (măsurată conform standardului NEDC). Viteza maximă de deplasare este 130 km/oră, iar timpul de accelerare de la 0 la 50 km/oră este de 4.5 secunde.

În China, același model este vândut sub numele JAC Refine S2 în versiune cu motor termic.

Pentru modelul de oraș LSEV, compania italiană a primit deja 7.000 de comenzi, dintre care 5.000 de unități sunt destinate companiei Poste Italiane.

Alte 2.000 unități au fost comandate de către compania Arval. Compania nu a comunicat oficial prețul modelului LSEV de serie, dar acesta ar trebui să se situeze undeva în jurul cifrei de 8.500 euro.

Adaugati comentariu