Modificări privind acordarea indemnizației pentru timp redus de muncă (Kurzarbeit)

Guvernul a modificat OUG 132/2020 care reglementează acordarea unei indemnizaţii de la stat pentru reducerea timpului de muncă (Kurzarbeit) al angajaţilor din domeniile economice afectate de pandemie.
kurzarbeit

Astfel, angajatorii vor putea solicita această indemnizaţie chiar dacă reduc timpul de muncă al salariaţilor cu 80% din durata prevăzută în contractul de muncă.

Potrivit Ministerul Muncii, până în prezent, conform OUG 132/2020, angajatorii puteau solicita subvenţionarea salariilor acelor angajaţi cărora le reduceau programul de muncă cu maxim 50% din durata programului de muncă prevăzută în contract.

Alte modificări ale OUG 132/2020 adoptate de Guvern prevăd că cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă (Kurzarbeit) este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive, iar interdicţia de angajare sau subcontractare pentru activităţi similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură şi nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent, menţionează Ministerul Muncii.

 

CITEȘTE ȘI:

Localităţile Bragadiru şi Chiajna din jud. Ilfov rămân încă 7 zile în carantină

Aeroportul din Stuttgart va avea o parcare complet automată și fără șofer cu sprijinul Bosch

Indemnizațiile pentru Kurzartbeit și pentru șomaj tehnic, prelungite până la 30 iunie 2021

 

 

Adaugati comentariu