Modalitățile de achiziție a rovinietei și a peajului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reamintește conducătorilor auto că rovinieta și peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) pot fi achitate în mai multe moduri.rovinieta

Astfel, plata se poate efectua astfel:

– pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro și prin intermediul aplicației eTarife (destinată telefoanelor mobile);

– lista detaliată a punctelor de distribuție a rovinietei poate fi vizualizată aici;

– lista completă a distribuitorilor autorizați să încaseze peajul ((tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) se poate verifica aici;

– prin SMS, la numerele 7500 (rovinieta) si 7577 (peaj).

Pentru mai multe detalii privind achiziția rovinietei prin SMS, CNAIR recomandă utilizatorilor să acceseze linkul: http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/rovinieta-prin-sms.

Pentru mai multe detalii privind plata peajului prin SMS recomandăm utilizatorilor să acceseze linkul: http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms.

Dacă se optează pentru plata peajului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul e-tarif.

În cazul în care s-a omis plata anticipată, iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul e-tarif, peajul poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele puse la dispoziție, până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Având în vedere că suntem în sezonul estival recomandăm conducătorilor auto să achiziționeze peajul prin mijloace electronice pentru a evita statul la cozi în stația de taxare.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Best Electric Car in Romania. Realmente electrizant

După Stellantis, și Volvo iese din Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile

 

 

 

 

Adaugati comentariu