High-tech. Android Auto

La cea mai recentă conferință a companiei, Google nu s-a rezumat doar la prezentarea unor produse noi, ci a anunțat și noua versiune a lui Android Auto.
Android Auto

De la momentul lansării, Android Auto s-a extins constant, iar compania spune că peste 150 de milioane de mașini reprezentând aproape toate mărcile auto folosesc acest sistem. În această vară, Android Auto va propune o interfață nou-nouță care vă va ajuta să obțineți indicații mai rapid, să vă controlați mai ușor conținutul media și să aveți mai multe funcționalități la îndemână.

Cu modul ecran divizat (split screen mode), acum standard pentru toate tipurile și dimensiunile de ecran, veți avea acces la cele mai utilizate funcții dintr-un singur loc. Nu mai este nevoie să vă întoarceți la ecranul de pornire sau să parcurgeți o listă de aplicații. Având navigaţia și conținutul media mereu activate, nu va trebui să vă faceți griji că veţi pierde următorul viraj în timp ce vă schimbați podcastul preferat, de exemplu. Și cu noul design capabil să se adapteze la diferite dimensiuni de ecran, arată grozav pe ecran lat, portret și multe altele.

O altă funcţie nouă se referă la Asistentul Google, care va oferi sugestii contextuale pentru a vă ajuta să fiți mai productiv în mașină. De la răspunsuri sugerate, la mesaje, la partajarea orelor de sosire cu un prieten sau chiar la redarea muzicii recomandate, Asistentul Google vă va ajuta să faceți mai mult în mașină în mod eficient.

Pe lângă folosirea vocii, acum veţi putea trimite rapid mesaje și apela contactele favorite cu o singură atingere și veţi putea răspunde la mesaje selectând pur și simplu un răspuns sugerat de pe ecran – ajutându-vă să comunicați eficient în timp ce ochii sunt păstraţi în continuare pe drum.

Încă o noutate: mașinile cu Google încorporat vin adesea cu ecrane mari și compania continuă să construiască noi experiențe pentru acele afișaje în timp ce automobilul este parcat. Așa cum s-a anunţat la CES 2022, în ianuarie, YouTube urmează să fie disponibil în mașinile care beneficiază de sistem. Iar alte aplicații de streaming video, inclusive Tubi și Epix Now, urmează să fie adăugate ulterior.

Şi încă o noutate bună pentru şoferii moderni este că Google Pay s-a transformat într-un portofel digital cuprinzător numit Google Wallet. Pe lângă adăugarea de carduri şi conturi bancare pentru a efectua mai uşor plăţi, în lipsa unor carduri fizice, aplicaţia va permite stocarea digitală a permisului de conducere. Funcția urmează să fie disponibilă iniţial doar în unele ţări, dar este de așteptat să fie extinsă rapid la nivel global. Mai mult, acelaşi Google Wallet va fi compatibil pentru a stoca cheile digitale de la maşini. Astfel că acestea vor putea fi deblocate având doar telefonul la îndemână.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, mai 2022)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Best Electric Car in Romania. Realmente electrizant

 

 

 

 

Adaugati comentariu