După Stellantis, și Volvo iese din Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile

Volvo Cars a anunţat că va părăsi, până la finalul anului, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile, motivând diferenţele dintre obiectivul său de a ajunge la emisii zero şi strategia ACEA, principalul grup de lobby al industriei auto europene.volvo cars

„Am ajuns la concluzia că ambiţiile şi strategia de sustenabilitate a Volvo Cars nu sunt pe deplin aliniate cu poziţia ACEA şi modul de lucru în acest stadiu. Prin urmare, credem că este mai bine să mergem deocamdată pe căi diferite”, a transmis constructorul auto suedez.

Volvo Cars s-a angajat ca până în 2030 întreaga sa gamă de maşini să fie complet electrică, depăşind obiectivele UE.

În încercarea de a reduce emisiile poluante cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, Comisia Europeană a propus reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 ale noilor autoturisme începând din 2035. Aceasta ar însemna, practic, că începând din 2035 va fi imposibilă comercializarea autoturismelor echipate cu motoare pe ardere internă.

Volvo a susţinut trecerea la un transport cu emisii zero, dar după ce Parlamentul European a votat în iunie în favoarea termenului limită 2035, ACEA a anunţat că „orice reglementări pe termen lung care depăşesc acest deceniu sunt premature, în acest stadiu preliminar”.

Şi Stellantis a anunţat că va părăsi până la finalul lui 2022 Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile, ca parte a noii sale abordări cu privire la soluţionarea problemelor şi provocările în ceea ce priveşte mobilitatea viitoare, inclusiv îndepărtarea de activitatea tradiţională de lobby.

Al patrulea producător auto mondial a anunțat luna trecută că a lansat aşa numitul „Forum al libertăţii de mobilitate”, un spaţiu mai direct, public, pentru diversele entităţi implicate în probleme de mobilitate. Iniţial, forumul era planificat pentru începutul lui 2023, a precizat Stellantis.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile reunește 16 producători majori europeni de maşini, camioane, autobuze şi şi vehicule comerciale.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Contestația pentru Secțiunea 3 de pe Autostrada Sibiu-Piteşti, respinsă. Contractul poate fi semnat

Aproape 350.000 de companii din Spania sunt în favoarea combustibililor alternativi

 

 

Adaugati comentariu