Advertisement

Mitsubishi Engelberg Tourer floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Mitsubishi Outlander cu motor Nissan?

Mitsubishi Outlander cu motor Nissan?

Mișcările din interiorul Alianței par a schimba strategia din telemelii, însă raționamentul din spatele lor este cu adevărat logic. Cea mai recentă dintre ele indică întărirea legăturilor dintre mărci: vom avea un Mitsubishi Outlander cu motor Nissan?

Să recapitulăm ce știm deja: Alianța are un nou plan de dezvoltare, pe care deja a început să-l pună în aplicare și pe care ni-l va prezenta în totalitate pe 28 mai, adică peste fix trei săptămâni. Deși oficialii s-au străduit să-l țină ”sub cheie”, câteva detalii au ”transpirat” în presă. În ordine cronologică, la sfârșitul anului trecut, Nissan începuse goana după clienți pentru două dintre fabricile sale din Europa, apoi Mitsubishi se pregătea să achiziționeze 10% din acțiunile companiei Renault, crescându-și participația în cadrul Alianței. Ieri, agenția Reuters avea să afle de la oficiali niponi sub protecția anonimatului că Nissan își va reduce puternic prezența în Europa, concentrându-se pe piețele din SUA, China și Japonia, și își va schimba inclusiv abordarea, devenind un brand axat pe calitate, nu pe prețuri reduse.

https://www.youtube.com/watch?v=Z1H6auZ9bQU

În sfârșit, cea mai recentă știre vine de la site-ul Automotive News și spune că viitorul Mitsubishi Outlander ar putea primi un motor de la Nissan. Informația originală provine de la unul dintre cele mai importante publicații japoneze, Nikkei și este foarte plauzibilă: pentru că fac parte din același segment, viitoarele Mitsubishi Outlander și Nissan X-Trail vor avea aproape sigur aceeași platformă tehnică, deci ar putea împărți și propulsoarele.

 💡 Citește aici testul cu Outlander PHEV! 💡 

Mai mult, informațiile se leagă cu cea lansată de carsguide, care conduce spre ideea că viitoarele Qashqai și X-Trail ar putea avea versiuni plug-in hybrid pe care – deloc surprinzător – le-ar putea împrumuta de la Outlander. Ar fi cel mai logic pas în lupta cu rivalii de la Toyota – RAV4, respectiv C-HR.

Mitsubishi Engelberg Tourer, Outlander cu motor Nissan floteauto.ro

Outlander cu motor Nissan, dar cu care dintre ele? Cel mai probabil cu propulsorul în 4 cilindri cu raport de comprimare variabil, turbo, de 2 litri, care actualmente propulsează modelul Infiniti QX50. Este primul motor turbo cu raport variabil de comprimare din lume și ar putea marca o nouă premieră: primul motor Nissan din istorie care ar echipa un model Mitsubishi. Acesta combină performanțele și rafinamentul unui motor pe benzină cu eficiența unui diesel, asigurând un consum scăzut cu 35% față de fostul V6 de putere similară de la Infiniti.

sursa indormației: Nikkei via Automotive News

foto: Mitsubishi Engelberg Tourer, conceptul care îl prefigurează pe Outlander

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...