Advertisement

Înverzirea flotelor corporative
Home Piaţa auto Flotă verde Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor corporative se va încheia pe 8 iulie. Până în prezent, au fost identificate doar puțin peste o sută de contribuții valabile.

Comisia Europeană vrea să analizeze îndeaproape înverzirea flotelor corporative, având ca obiectiv armonizarea regulilor la nivel european, chiar dacă vor exista întotdeauna flexibilitățile necesare, pentru că România, de exemplu, nu este Franța, care, la rândul ei, nu este Suedia.

„Comisia intenționează să examineze posibile inițiative de accelerare a tranziției către flotele formate din vehicule ”curate”, pentru a contribui la obiectivele UE de zero emisii în domeniul transporturilor”, precizează Executivul comunitar.

Concret, Comisia ar vrea să propună cote pentru vehiculele ”verzi” , ca ar urma să fie instituite la nivel european în cursul anului 2025.

Cu acest obiectiv, Comisia Europeană a deschis o consultare publică în luna februarie 2023, care se va încheia pe data de 8 iulie. Până în prezent au fost primite doar 108 notificări valabile de la părțile interesate, precum companii de închiriere, operatori de servicii de mobilitate, companii de logistică, state membre și ONG-uri care utilizează vehicule ușoare și grele, precum și potențialii clienți și utilizatori ai serviciilor.

„Întrucât vehiculele companiei joacă un rol important în multe activități economice, consultarea își propune să colecteze feedback de la un set larg de părți interesate, ținând cont de posibilele efecte ale unei inițiative în acest domeniu asupra acestora, precum și asupra societății în general. Flotele corporative (de vehicule ușoare și grele) se caracterizează printr-un kilometraj anual ridicat și o rotație rapidă a vehiculelor. Prin urmare, ele constituie o țintă principală pentru accelerarea tranziției către mobilitatea cu emisii zero”, subliniază Comisia Europeană.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

 

Stellantis denunță taxele vamale europene pentru vehiculele electrice din China

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...