Advertisement

industria auto
Home Piaţa auto Analize de piață Industria auto va reveni la volumele anterioare crizei abia în 2027

Industria auto va reveni la volumele anterioare crizei abia în 2027

Potrivit unui studiu realizat de Statista, platforma online germană specializată în colectarea și publicarea datelor statistice, vânzările globale de mașini vor ajunge la 70,4 milioane de unități în 2024, dar vor rămâne sub nivelurile pre-pandemice. Potrivit prognozelor, industria auto va reveni la volumele anterioare crizei abia în 2027.

Industria auto continuă să se confrunte cu provocări majore în 2024, precum costuri în creștere, întreruperi ale lanțului de aprovizionare, rate ridicate ale dobânzilor și un consum încetinit. Ca urmare, vânzările globale de mașini vor rămâne sub nivelurile de acum cinci ani.

Crize succesive din 2020

În pofida unei creșteri estimate la 3,6% a vânzărilor globale de mașini în 2024, până la 70,4 milioane de unități, cifrele rămân sub nivelurile pre-pandemice. Din 2020, industria auto globală a trecut printr-o serie de crize, care au dus la scăderea stocurilor și la creșterea prețurilor. Deși disponibilitatea vehiculelor s-a îmbunătățit, creșterea ratelor dobânzilor și a costurilor de producție au scumpit achiziționarea unei mașini noi, afectând astfel livrările.

25 de milioane de unități pierdute în 2020

Potrivit datelor Statista vânzările globale de mașini au atins apogeul în 2016 și 2017, cu peste 85 de milioane de unități vândute.

 

 

Articolul integral, pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

CITEȘTE ȘI:

VO Gura Humorului, parte din Autostrada Nordului A14, are finanţare asigurată

Guvernul a adoptat legea pentru aprobarea finanţării obținute de la BEI pentru Autostrada Ploieşti – Paşcani

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare