Industria auto din România își va produce energie electrică din surse fotovoltaice

Ministerul Energiei va sprijini industria auto să își monteze pe acoperișurile halelor de producție panouri fotovoltaice în așa fel încât să obțină o reducere de costuri și o creștere a capacității de producție a energiei regenerabile, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației Constructorilor de Automobile din România - ACAROM.
fotovoltaice

În cadrul reuniunii s-a discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență, despre provocările industriei auto din România în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiilor care să nu aibă un impact negativ asupra mediului înconjurător, despre platforme de producție vehicule și componente eficiente energetic și neutre climatic.

”Printr-o bună colaborare vom reuși să ne atingem țintele pentru a avea grijă de moștenirea pe care o lăsăm în urmă. Voi sprijini industria auto să își monteze pe acoperișurile halelor de producție panouri fotovoltaice în așa fel încât să avem o reducere de costuri și o creștere a capacității de producție a energiei regenerabile”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Potrivit ACAROM, participanții la întâlnire au salutat disponibilitatea și deschiderea arătată de ministru Virgil Popescu, discuțiile urmând să continue la nivel de experți în vederea derulării acțiunilor și programelor propuse.

Din partea ACAROM, la întâlnire au participat Christophe Dridi, președintele Asociației, Mihai Bordeanu – director general Dacia, Adrian Sandu – secretar general ACAROM, Cristian Nevzoreanu – director Comunicare Dacia, Iulian Albu – director adjunct Afaceri Publice Dacia, Josephine Payne – director general Ford Romania și Andreea Radu – director Afaceri Publice Ford Romania.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Lucrări pe DN 1, la Podul peste pârâul Azuga. Restricții de circulație timp de 7 luni

Horaţiu Ţepeş, CEO Bilka, este Antreprenorul anului 2020 în România

Cerere de fonduri europene pentru Drumul Expres București – Târgoviște

 

Adaugati comentariu