Advertisement

Home Piaţa auto Autoturisme De patru ori Nissan în Rabla 2021

De patru ori Nissan în Rabla 2021

Patru modele Nissan sunt eligibile pentru programul Rabla 2021. Nu lipsește cel mai experimentat autoturism electric din lume, Leaf. Și nici unul dintre cele mai iubite SUV-uri compacte de pe piață, Qashqai. Potrivite pentru business. Iată oferta Rabla 2021 – Nissan!

Rabla 2021 – Nissan: modelele eligibile

Nissan Leaf

Este cel mai experimentat model electric din lume! A intrat în producție în 2010, iar din 2017 se află pe piață a a doua generație. Iar pentru o bună perioadă de timp “autoturism electric” a fost sinonim cu prima generație Leaf. Astfel că nu trebuie să vă mire că a devenit cea mai vândută mașină electrică la nivel global. Cu 320.000 de unități în 8 ani de comercializare.

Acum, a doua generație, se bucură de statutul de cel mai experimentat EV de pe piață. Iar colegii de la AutoExpert spun că deceniul de istorie și-a pus amprenta pe caracteristicile de top ale japonezului. Spațiul interior este mare, tipic unei compacte, dar volumul portbagajul este uriaș. Colegii de la Quattroruote au măsurat 436 l, cu 16 l peste valoarea oficială.

 ➡ Bonus Rabla – 7500 lei 💡 

 ➡ Bonus Rabla Plus – 45.000 lei 💡 

 ➡ Preț final – de la 26.022 euro 💡 

Remarcabil este și diametrul de bracaj, un indicator asupra manevrabilității urbane: 10,6 m. Șoferul stă la 58 cm deasupra șoselei, ca într-un crossover, de aceea poate supraveghea fără probleme traficul. Apropo de trafic, sistemul Pro Pilot, disponibil de la N-Connecta în sus, îl menține pe Leaf la o distanță constantă de mașina din față. Și, totodată, centrat pe bandă. Deci este capabil de rulare autonomă de nivel 3.

 ➡ Apasă aici pentru a vizita site-ul Nissan 💡

Echiparea standard este cvasi-completă: primești inclusiv perechea de ecrane de 7 inchi, climatizare automată, 4 geamuri electrice, pilot automat, volan încălzit, port de 50 kW pentru încărcare rapidă și sistem e-pedal, care permite conducerea doar cu pedala de accelerație, fără a apăsa frâna.

Motorul electric de bază dezvoltă 150 CP și un cuplu de 320 Nm, valori suficiente pentru o accelerație 0-100 km/h în 7,9 s. Acesta este alimentat de o baterie de 40 kW care permite o autonomie urbană WLTP de 389 km, sau de 270 km în ciclu mixt.

De la al doilea nivel de echipare, N-Connecta, poți opta inclusiv pentru motorul de 215 CP și 340 Nm. Pentru a suplimenta nivelul de performanță, a fost montată o baterie mai mare, de 62 kWh, care crește inclusiv autonomia. În regim urban WLTP, aceasta ajunge la 528 km, iar în regim mixt atinge 385 km. Plusul de putere permite o accelerație 0-100 km/h în 6,9 s și o viteză maximă de 157 km/h.

Nissan Qashqai

E atât de popular (a inventat segmentul crossoverelor compacte în 2006!), încât, practic, e imposibil să-i atingi toate bornele reprezentative. A doua generație a primit un facelift cuprinzător în 2017. În plus, gama de motoare și sistemul multimedia au fost împrospătate la sfârșitul lui 2018. Acum, Qashqai a ajuns la un nivel de rafinament excepțional.

➡ Bonus Rabla – 7500 lei 💡 

 ➡ Preț final – de la 18.369 euro 💡 

Ambele versiuni ale motorului turbo, de 1,3 l se califică pentru programul Rabla. Grație emisiilor de CO2 reduse. Acestea au fost testate de ingineri mai bine de 40.000 de ore și “chinuite” de piloți peste 300.000 km. Totul pentru a se asigura că se ridică la nivelul de fiabilitate al gamei Nissan. Primul rezultat: intervalul de service a crescut la 30.000 km, de la 20.000 km la fostele motoare turbo de 1.2 și 1.6 l.

Colegii de la AutoExpert au condus ambele versiuni care se califică la Rabla 2021 – Nissan. Și au văzut cum trag cei 138, respectiv 157 CP. Versiunea de bază, cuplată exclusiv la cutia de viteze manuală cu 6 trepte, începe să tragă de la 1500 rpm și nu se oprește până spre 5000 rpm. Este docilă, rafinată și răspunde cursiv chiar dacă culci accelerația la turații apropiate de ralanti. După 90 km de traseu mixt, foarte alert abordat, consumul a fost de 6,5 l/100 km. Cei mai sportivi pot opta pentru versiunea ”cu mușchi”, de 157 CP. Puterea suplimentară se simte mai ales între 3000 și 5000 rpm. Dacă, însă, conduci relaxat, vei găsi în cel mai ieftin Qashqai un prieten de încredere.

 ➡ Apasă aici pentru a accesa platforma de vânzări Nissan! 💡

În prețul de bază, versiunea Acenta vine, printre altele, cu oglinzi reglabile electric, încălzite și pliabile automat, lumini de zi LED, proiectoare de ceață, jante din aliaj pe 17 inchi, 4 geamuri electrice, climatizare automată, computer de bord cu ecran de 5 inchi și multimedia cu display tactil de 7 inchi, pilot automat, asistent la pornirea în rampă și sistem auto-hold.

Interiorul este foarte bine finisat, scaunele sunt corect profilate, iar habitaclul este ticsit cu spații de depozitare, ce includ un compartiment uriaș sub cotiera dintre scaune. Diametrul de bracaj de 10,14 m îi asigură agilitate urbană, iar portbagajul de 445 l permite călătoriile lungi în patru.

Nissan Micra

Micra este acum la a cincea generație, lansată în 2016. După o serie de modele considerate feminine, această generație Micra și-a dorit să se adreseze unui public mai larg. A preluat platforma CMF-B, și a alăturat-o unui design dinamic, robust și masculin. Perfect pentru o flotă a unui business în care te miști în traficul urban.

Modelul este disponibil cu o singură motorizare de 1.0 litri turbo IG-T ce dezvoltă 92 CP la 5000 rpm și un cuplu maxim 144 Nm la 1750 rpm. Aceasta poate fi asociată cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte sau automată X-Tronic CVT.

➡ Bonus Rabla – 7500 lei 💡 

 ➡ Preț final – de la 12.209 euro 💡 

Nissan a reorganizat și nivelurile de echipare disponibile pentru Micra. Pe lângă echipările Visia, Acenta și Tekna, a fost adăugat N-Design. Acesta permite personalizarea unor elemente în culorile Gloss Black sau Chrome. La interior, clienții pot alege combinația cromatică Energy Orange ce aduce un plus de culoare. Prețurile pentru Nissan Micra încep de la 14.240 euro, iar după aplicarea primei de casare și a discounturilor Nissan, prețul ajunge la 12.209 euro pentru echiparea Visia.

Nissan Juke

Modelul SUV de clasă mică de la Nissan a ajuns la doua generație în 2019. Proporțiile și silueta au fost păstrate, ca și personalitatea sa. Actualul Juke a primit blocuri optice LED circulare și o nouă semnătură luminoasă în forma literei Y.

SUV-ul coupe măsoară acum 4210 mm în lungime, 1595 mm în lățime și 1800 mm în înălțime. Pentru că gabaritul a crescut în toate direcțiile, interiorul oferă cu 5,8 cm mai mult spațiu pentru picioarele pasagerilor din spate și cu 1,1 cm mai mult spațiu la cap. Și portbagajul său a crescut cu 20%, ajungând acum la 422 de litri.

Deși este mai mare, mașina este cu 23 de kilograme mai ușoară. Asta se datorează platformei CMF-B, comună cu a noului Renault Captur, mai rigidă, care asigură un plus de stabilitate, performanță și dinamică. Este disponibilă o singură motorizare: 1.0 DIG-T cu trei cilindri. Dezvoltă 113 CP și 200 Nm și poate fi asociată cu o transmisie manuală cu șase trepte sau o cutie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte. Clienții pot alege dintre cinci niveluri de echipare: Visia, Acenta, N-Connecta, N-Design și Tekna.

➡ Bonus Rabla – 7500 lei 💡 

 ➡ Preț final – de la 15.899 euro 💡 

Prețurile de listă încep de la 17.930 euro. După aplicarea primei de casare și reducerilor suplimentare Nissan, prețul de achiziție devine 15.899 euro pentru nivelul de echipare Visia.

Foto: Bogdan Paraschiv, Nissan

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

abonamentele auto
Finanţare

Abonamentele auto vor depăși, în 5 ani, atât achiziția, cât și leasingul. Studiu PwC

În următorii cinci ani, aproape jumătate (49%) dintre consumatori spun că vor...

RAPPS
Finanţare

Flotă de 10 autoturisme 4×4 pentru dotarea parcului auto al RAPPS

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) București va achiziționa un...