Advertisement
Home Piaţa auto Flotă verde ID.Buzz LWB. Let’s rock!

ID.Buzz LWB. Let’s rock!

Un model care te face să vibrezi. Acesta este ID.Buzz, care beneficiază acum și de versiunea cu ampatament mărit. Cu care, de altfel, VW Bus revine în America.

Odată cu generația T4, VW Bus a părăsit SUA și Canada în urmă cu 20 de ani. Nu și-a pierdut însă priza la public. A rămas de-a lungul vremii un cult de la New York la San Francisco. Dovadă că generațiile cu tracțiune spate, T1, T2 și T3, sunt încă o priveliște familiară în parcările de pe plajele din California, Florida și Long Island în 2023. Acum însă a venit momentul pentru o nouă provocare. Iar revenirea în SUA și Canada s-a produs cu versiunea cu ampatament lung a lui ID.Buzz, cea care, pentru noi, europenii, completează portofoliul de modele Volkswagen.

Volkswagen

La lansarea modelului, Thomas Schäfer, Membru al Consiliului de Administrație al Volkswagen AG, Brand Group Volume, spunea: „Volkswagen este un brand global extrem de puternic, cu o istorie grozavă, milioane de fani loiali și produse legendare. Acest lucru este evident aici la cel mai mare festival VW Bus din SUA. Prin urmare, sunt încântat că echipa Volkswagen Group of America sărbătorește premiera ID.Buzz cu ampatament lung aici. Cu acest model, facem un pas mare spre a redeveni un brand primit cu cea mai mare dragoste.” Acesta avea să fie completat de Lars Krause, membru al Consiliului de Administrație responsabil cu vânzări și marketing la Volkswagen Vehicule Comerciale: „În SUA, Canada, și Europa, VW Bus a întruchipat o atitudine unică asupra vieții de zeci de ani. Poza legendarului Lightbus T1 din Woodstock este de neuitat. Iar ADN-ul acestui simbol al libertății trăiește în ID. Buzz. Este foarte important pentru noi că acum putem oferi oamenilor din America de Nord o nouă ediție modernă, complet electrică, într-un design iconic.”

ID.Buzz

Cu o lungime de 4.962 mm și până la șapte locuri, noul model va beneficia de un ampatement mărit cu 250 mm, ce creează loc pentru al treilea rând de scaune. De asemenea, lățimea ușilor culisante laterale a crescut cu 20 cm, iar suprafața de încărcare în spatele scaunelor față are o lungime de 2,2 metri. Al doilea rând de scaune poate culisa pe distanța a circa 20 cm, iar la treilea rând poate fi mutat 15 cm. Spătarele banchetei fracționabile 60-40% de pe rândul al doilea și ale celor două scaune de pe rândul al treilea pot fi reglate, iar prin rabatarea lor se obține o suprafață perfect plană de încărcare. Cu toate scaunele montate, volumul portbagajului este de 306 litri și ajunge la 2496 litri cu spătarele rabatate (2205 litri la versiunea normală). În Europa, ID. Buzz LWB se poate configura cu 5,6 sau 7 locuri, iar al treilea rând de scaune costă extra. Când nu sunt necesare acestea pot fi scoase, fiecare dintre ele cântărind circa 20 kg.

ID.Buzz

Ampatamentul mărit permite și o baterie mai mare, de 85 kWh (capacitate netă), oferind și mai multă autonomie. Iar noua pompă de caldura crește eficiența iarna.Pentru propulsie, ID.Buzz LWB beneficiază de un motor electric ce oferă 286 CP, 550 Nm. Acest motor electric mărește viteza maximă până la limita electronică de 160 km/h peste Ocean, respectiv 145 km/h în Europa. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 7,9 secunde. Dar asta nu este tot: o versiune cu tracțiune integrală (GTX) cu o putere de 250 kW (339 CP) a fost anunțată pentru 2024. ID. Buzz GTX va putea finaliza sprintul 0–100 km/h în 6,4 secunde, făcându-l perfect pentru îmbinarea rapidă cu traficul de pe autostradă.

Volkswagen

Alte caracteristici noi ale versiunii ID.Buzz LWB includ un afișaj head-up, un sistem de infotainment de ultimă generație îmbunătățit și parcare la distanță prin smartphone. În plus, o trapă panoramică de înaltă tehnologie, nou proiectată, cu sticlă inteligentă, readuce în minte legendarul Samba Bus din anii 50. Cu 1,5 metri pătrați, este cel mai mare acoperiș de sticlă construit vreodată de Volkswagen. Sticla inteligentă poate fi schimbată de la transparent la opac și invers folosind glisorul tactil sau asistentul vocal. Versiunile nord-americane vor avea, de asemenea, scaune cu aer condiționat și un logo Volkswagen iluminat în zona frontală.

Livrarea primului ID. Buzz din America va avea loc în 2024. Tot atunci, versiunea cu ampatament lung va fi disponibilă și în Europa.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iulie – august 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

4 recomandări pentru a minimiza cheltuielile cu combustibilul

Constructorii auto solicită 7 condiții cheie pentru decarbonizarea utilitarelor ușoare

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bistrița Năsăud
Flotă verde

Inspecția Muncii din Bistrița Năsăud își înverzește flota cu 10 autoturisme electrice

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bistrița Năsăud a lansat licitația pentru achiziționarea...

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...

Flotă verdeIndustrie auto

Ampere, excelență tehnică și focus operațional pentru democratizarea vehiculelor electrice

În adevăratul spirit al Renault, Ampere este conceput pentru a produce vehicule...