Grupul PSA se bazează pe rezerve financiare de 6 miliarde de euro

Grupul PSA a anunţat că îşi va consolida securitatea financiară datorită unei noi linii sindicalizate, în valoare de 3 miliarde de euro. Noul credit se adaugă altei linii de rezervă, tot de 3 mld. de euro.grupul psa

Pandemia Covid-19 şi restricţiile impuse în întreaga lume au obligat mulţi producători auto să-şi închidă uzinele şi reţelele de distribuţie. Nicio marcă nu va fi exceptată şi, prin urmare, toate vor trebui să facă faţă unor dificultăţi fără precedent în istoria industriei.

Având în vedere conjectura actuală, grupul PSA a semnat un împrumut sindicalizat în valoare de 3 miliarde de euro. Cu o scadenţă iniţială de 12 luni, acesta poate fi prelungit cu unu-două trimestre. Noul credit se adaugă unei linii de rezervă confirmată, care nu este extrasă, tot de 3 miliarde de euro. Astfel, suma totală de care poate dispune Grupul PSA se ridică la 6 miliarde de euro.

„Această operaţie ne consolidează capacitatea de a face faţă acestei situaţii excepţionale şi de a ne pregăti pentru viitor”, a comentat Philippe de Rovira, director financiar al grupului PSA.

Grupul nu a făcut public numele băncilor care au acordat creditul.

Grupul PSA deţine cinci mărci: Citroën, DS Automobiles, Opel, Peugeot şi Vauxhall.

 

CITEŞTE ŞI:

Toyota România donează spitalelor două ventilatoare împotriva Covid-19

Polish faruri – metode neconvenționale. Funcționează?

Aproape 37.000 de persoane şi-au pierdut locul de muncă în comerţul auto şi service-uri

 

Adaugati comentariu