Polish faruri – metode neconvenționale. Funcționează?

Dacă în secolul trecut suprafața transparentă a farurilor era confecționată din sticlă, cu cât ne apropiem de prezent, sticla a fost înlocuită de plastic. De aceea, cu toții ne lovim de problema farurilor mătuite. Cum putem readuce suprafața farurilor la transparența pe care au avut-o inițial? Fie cumpărăm un polish faruri, fie...
Polish faruri

…fie ne ”jucăm” cu ce avem la îndemână, că, deh, pe vreme de Covid-19, e complicat cu ”materia” specializată. Și, mai mult decât atât, nici nu avem garanția că polish-ul specializat ne va rezolva problemele. Eu m-am lovit de un caz în care kit-ul magic nu a avut niciun efect, așa că, după ce am plătit degeaba, am început să caut după alternative.

1. Pasta de dinți

Plauzibil, dacă mă întrebați pe mine. Pentru că e o substanță abrazivă, mai ales dacă are drept scop albirea dinților sau îndepărtarea tartrului. Așa că am căutat un tabel cu nivelul de abrazivitate a pastelor de dinți și l-am publicat mai jos.

Polish faruri - abrazivitate paste de dinti

Conform tabelului, cea mai abrazivă pastă de dinți, este Colgate 2 in 1 Tartar Control / Whitening, cu un nivel al abrazivității RDA 200, peste limita de 150 considerată sigură pentru smalțul dinților. Aceasta ar fi pasta de ales pentru farurile cele mai mate, dar, în funcție de gradul de degradare, puteți opta și pentru variante mai puțin abrazive.

Iată cum protejezi vopseaua mașinii tale

Apoi, aplicați cu încredere, cu periuța de dinți, ca în clipul de mai jos. Rezultatul este cu adevărat impresionant, dacă ținem cont de prețul pastei și al periuței de dinți. Obligatoriu, însă, după ce lustruiți, trebuie să aplicați un sealant sau o ceară pe far, pentru a proteja plasticul expus la intemperii.

2. WD40

Legendarul WD40, care deblochează filete și gresează…orice și-a făcut loc în imaginația proprietarilor de mașini și în procesul de curățare a farurilor. Așa că îl luăm și noi în calcul. Merită? Păi, chiar dacă rezultatul imediat pare spectaculos, există două probleme.

Prima – de fapt, WD40 lasă, de fapt, o peliculă de ulei pe suprafața farului, așa că efectul va dispărea în timp și nici nu poți aplica un sealant (o ceară) ca să protejezi plasticul expus, pentru că nu prinde bine pe ulei. A doua – WD40 pătrunde adânc în orice suprafață cu care intră în contact, așa că poate afecta structura plasticului farului. Niciuna dintre ele nu îl recomandă pentru a-l folosi drept polish faruri.

3. Metoda laborioasă

Te înarmezi cu pulverizator, apă, soluție pentru polish, pad pentru lustruire, bormașină sau mașină de lustruit, șmirghel de granulații diferite (2.500, 3.500) și discuri de polișat / lustruit cu diferite grade de tăiere.

E mai mult de muncă, dar și perioada de auto izolare e lungă, și plictiseala e mare, așa că merită efortul! Nu uitați să încheiați cu un sealant, care să oprească oxidarea plasticului cauzată de expunerea la intemperii.

sursa foto deschidere: youtube

Adaugati comentariu