Franţa condiţionează sprijinul pentru industria auto

Constructorii auto francezi trebuie să readucă o mai mare parte din producţie în Franţa, în schimbul sprijinului guvernamental pentru industria aflată în dificultate, a declarat luni ministrul finanţelor, Bruno Lemaire.Franţa

Alături de turism şi de industria aerospaţială, producţia de automobile este una dintre cele trei sectoare economice pentru care guvernul francez pregăteşte planuri de recuperare criza henrată de epidemia de coronavirus.

Ministrul Finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat că va organiza întâlniri cu reprezentanţii industriei auto din Franţa privind planul de recuperare, care va fi lansat la sfârşitul lunii august sau din septembrie.

„Suntem pregătiţi să vă ajutăm, suntem gata să îmbunătăţim stimulentele pentru maşinile noi, suntem gata să analizăm ce vă poate îmbunătăţi competitivitatea. În schimb, care va fi planul dvs. de relocare?”, a spus Bruno Le Maire într-o emisiune difuzată de radio BFM Business.

Luna trecută, Comisia Europeană a aprobat un împrumut de cinci miliarde de euro garantat de statul francez pentru Renault, un ajutor destinat să limiteze impactul economic al pandemiei de coronavirus.

„Aceste garanţii de împrumut vor ajuta grupul Renault să obţină lichiditatea de care are urgentă nevoie. Renault este un important producător auto european, cu peste 73.000 de angajaţi în Europa. Am cooperat îndeaproape cu Franţa pentru a ne asigura că acest sprijin poate fi introdus cât mai rapid posibil, în linie cu normele UE”, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Statul francez este cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

 

CITEŞTE ŞI:

Ce formă va avea criza? V, U, W sau L

Cel mai luxos SUV Kia se numește Mohave Gravity

Restricţiile se relaxează în cea mai mare parte a Europei

 

Adaugati comentariu