restricţiile
Home Administrare flote Juridic Restricţiile se relaxează în cea mai mare parte a Europei

Restricţiile se relaxează în cea mai mare parte a Europei

În întreaga Europă se fac paşi pentru ieşirea din izolare, statele care relaxează restricţiile sperând că decizia nu va duce la un al doilea val al pandemiei.

În Franţa, şcolile primare vor începe astăzi cu un număr mic de elevi, iar magazinele de îmbrăcăminte, librăriile, saloanele de coafură şi florăriile se vor redeschide. Restaurantele, cinematografele şi barurile vor rămâne închise.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 209 cazuri confirmate, din care 70 decese. Regiunile mai afectate sunt Ile de France, Grand Est şi Auvergne-Rhone-Alpes

În Belgia, majoritatea afacerilor se vor deschide luni, însă cu aplicarea regulilor de distanţare socială. Restaurantele, barurile şi cafenelele rămân închise.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 485 cazuri confirmate, din care 75 decese. Regiunile mai afectate sunt Flandre, Wallonie şi Bruxelles.

În Olanda, şcolile primare se vor redeschide parţial tot astăzi. De asemenea, se vor deschide bibliotecile, cainetele de fizioterapie, şcolile de şoferi şi saloanele de înfrumuseţare.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 245 cazuri confirmate, din care 18 decese.

În Elveţia, atât şcolile primare, cât şi cele medii se vor redeschide, dar clasele vor avea un număr redus de elevi. Restaurantele, librăriile şi muzeele se pot deschide, dar cu anumite restricţii.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 53 cazuri confirmate, din care 6 decese. Cantoanele mai afectate sunt Vaud, Geneva, Tessin şi Zurich.

În unele regiuni din Spania, vor fi permise adunări de până la zece persoane, iar restaurantele în aer liber se pot redeschide cu măsuri de distanţare socială.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 812 cazuri confirmate, din care 143 decese. Regiunile mai afectate sunt Madrid, Cataluna şi Castilla La Mancha.

În Danemarca, centrele comerciale se pot redeschide luni, în timp ce în Polonia, hotelurile se pot redeschide în această săptămână – deşi turiştii străini ar mai trebui să facă carantină timp de două săptămâni. În Danemarca, în ultimele 24 de ore au fost raportate 110 cazuri confirmate, din care 3 decese, iar în Polonia, 285 cazuri confirmate, din care 9 decese.

Alte ţări europene precum Germania (357 cazuri confirmate, din care 22 decese, în ultimele 24 de ore), Austria (11 cazuri confirmate, din care 3 decese, în ultimele 24 de ore) şi Italia (802 cazuri confirmate din care 165 decese, în ultimele 24 de ore) au început deja să reducă restricţiile.

În România, restricţiile vor începe să fie ridicate odată cu încheierea stării de urgenţă, începând cu data de 16 mai. Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, lista cu măsuri pentru prima etapă de relaxare va fi finalizată din punct de vedere juridic, dezbătută şi apoi aprobată în această săptămână.

15 situaţii în care va fi permisă deplasarea în afara localităţii. Noile propuneri

Măsuri propuse după încetarea stării de urgenţă. Reguli pentru transport

„La postarea mea, preluată de pe site-ul MAI, unde sunt publicate spre transparenţă şi dezbatere măsurile propuse de către medicii specialişti în epidemiologie şi boli infecţioase (pentru prima etapă de relaxare când se va trece în Starea de Alertă), am primit foarte multe idei, propuneri sau observaţii. Vă mulţumesc tuturor şi vă fac următoarele precizări: lista cu măsuri se va finaliza din punct de vedere juridic, dezbate şi aproba în următoarea săptămână; oricine doreşte să transmită, în mod oficial, propuneri în această luptă cu noul coronavirus, o poate face la următoarea adresă de e-mail, anunţată în postarea de pe site-ul MAI, cât şi la anunţul de pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică: propuneri.relaxare@ms.ro”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Potrivit INSP, până la data de 10 mai ora 13.00, s-au înregistrat 15.362 de cazuri confirmate de infecţie, din care 952 decese, fiind confirmate 231 cazuri noi şi 26 de decese.

 

 

CITEŞTE ŞI:

Mazda vrea să împrumute 2,8 mld. dolari pentru a scădea efectele pandemiei

Urmările crizei Covid-19. Exporturile de mijloace de transport, în scădere cu 2%

Licitaţie la Satu Mare pentru staţii de reîncărcare din fonduri publice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

platforme digital
Juridic

UE își concentrează atenția pe munca prin platforme digitale. Sunt vizate și firmele de ridesharing

Parlamentul European și Consiliul European se pregătesc să revoluționeze condițiile de muncă...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...

euro 7
Juridic

Standardul Euro 7, aprobat. Ce (nu) se schimbă pentru autoturisme și utilitare ușoare

Parlamentul European a dat ”undă verde” noilor norme UE de reducere a...