Advertisement

ford
Home Piaţa auto Industrie auto CORONAVIRUS. Ford închide fabrica din Craiova. 6.000 de angajaţi intră în şomaj tehnic

CORONAVIRUS. Ford închide fabrica din Craiova. 6.000 de angajaţi intră în şomaj tehnic

Începând de joi, Ford suspendă ternporar producţia la fabricile sale din Europa, inclusiv la cea de la Craiova, ca urmare a crizei generate de pandemia de coronavirus.

”Începând de joi, 19 martie, Ford suspendă activitatea la principalele sale fabrici de producţie din Europa. Este de aşteptat ca suspendarea temporară a producţiei să dureze câteva săptămâni, în funcţie de evoluţia acestei pandemii, de restricţiile impuse la nivel naţional, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar şi de nevoile de stoc ale dealerilor”, menţionează reprezentanţii Ford.

Pe durata opririi temporare a producţiei, angajaţii Ford Craiova se vor afla în şomaj tehnic şi beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situaţii.

„Deşi impactul coronavirusului în fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat până acum, efectele sale asupra angajaţilor, dealerilor, furnizorilor şi clienţilor noştri, precum şi asupra societăţii europene în ansamblu, sunt fără precedent”, a declarat Stuart Rowley, Preşedinte Ford Europa.

Acesta a adăugat că decizia de suspendare a activităţii este determinată de impactul dramatic pe care îl are această criză îl are asupra pieţei auto europene şi asupra industriei furnizorilor.

Aproximativ 3400 dintre aceştia au fost angajaţi în ultimii trei ani pentru a sprijini producţia noilor EcoSport şi Puma.

Decizii similare în toată Europa

Şi alţi constructori auto au adoptat decizii similare pentru capacităţile lor de producţie europene.

Astfel, începând de vineri Volkswagen va opri temporar producţia la majoritatea fabricilor sale din Europa, ca răspuns la extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19), relatează agenţia DPA.

La rândul său, Renault a decis, de luni, să oprească producţia la toate unităţile industriale din Franţa, măsura afectând 12 uzine şi 18.000 de angajaţi. Astăzi, grupul a luat o decizie similară şi în Spania, unde a sistat activitatea industrială în 4 locaţii, unde lucrează 10.000 de salariaţi, pe durata stării de urgenţă.

Ferrari a sistat producţia de la Maranello şi Modena situate în nordul Italiei, din cauza coronavirusului, în timp ce FCA (Fiat Chrysler Automobiles) a luat o decizie similară prin închiderea, până la 27 martie 2020, a celor 6 fabrici ale sale din Italia, precum şi a celor de la Kragujevac (Serbia) şi Tychy (Polonia). Iniţial, această decizie este valabilă până pe 27 martie 2020.

Michelin a oprit deja producţia fabricilor sale situate în Franţa, Spania şi Italia, cu 22 locaţii şi peste 20.000 de angajaţi. Este vorba de respectarea „măsurilor de igienă şi de retenţie puse în aplicare în aceste ţări”, a explicat un purtător de cuvânt al grupului, precizând că această decizie este valabilă pentru moment până duminică, 22 martie, însă ar putea fi extinsă.

Şi PSA a decis, în principiu, să îşi închidă fabricile auto. Măsura, care va dura până la 27 martie, va fi aplicată astfel:

  • din 16 martie la Madrid (Spania) şi Mulhouse (Franţa);
  • din 17 martie la Poissy, Rennes, Sochaux (Franţa), Saragossa (Spania), Eisenach, Rüsselsheim (Germania), Port Ellesmere (Marea Britanie) şi Gliwice (Polonia);
  • din 18 martie pentru Hordain (Franţa), Vigo (Spania) şi Mangualde (Portugalia);
  • din 19 martie pentru Luton (Marea Britanie) şi Trnava (Slovacia).

 

CITEŞTE ŞI:

Obţinerea permisului de conducere a fost suspendată 30 de zile

Companiile pot depune dosarele pentru Rabla Clasic până la 30 septembrie

Strabag a primit autorizaţie de construire pentru Pasajul Mogoşoaia

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Twingo E-Tech Electric
Industrie auto

Renault va produce în Slovenia, modelul Twingo E-Tech Electric, cu un preț sub 20.000 de euro

Renault şi Guvernul sloven au încheiat un memorandum de înţelegere pentru producţia...

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

ContiTech
Industrie auto

Continental are la Timișoara unul dintre cele mai mari laboratoare de testare ContiTech din Europa

Compania de tehnologie Continental a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație...

baterii
Industrie auto

Inovații tehnologice: Baterii pentru mașini electrice care se încarcă în mai puțin de 5 minute și durează 1 milion de km

Bateriile sunt Călcâiul lui Ahile pentru mașinile electrice: încărcarea durează mult, au...