Enovate ME7 SSB Solid State Battery (2)
Home Piaţa auto Autoturisme Enovate ME7, primul automobil electric cu baterii Solid State (SSB)

Enovate ME7, primul automobil electric cu baterii Solid State (SSB)

Bateriile SSB promit să elimine majoritatea inconvenientelor bateriilor clasice Ni-MH și Li-Ion: sunt mai compacte, mai ieftine și mai stabile în cazul accidentelor. Iar chinezii de la Dearcc le vor integra în viitorul SUV electric Enovate ME7. Foto: DearccSă facem lumină: Dearcc este o companie chinezească care a văzut lumina zilei pe 23 iunie 2015 și care, până azi, a lansat un singur model: Dearcc EV10. Mini-hatch-ul a fost pus în vânzare pe piața chinezească în 2017 la un preț echivalent de 14.800 – 15.800 euro, în funcție de dotări. Designul este în mare parte copiat după cel al lui Opel Adam, dar chinezul are 5 uși și un sistem electric de propulsie care îi asigură o autonomie de 155 km.

Enovate ME7 SSB Solid State Battery (2)

Iată bateria care rezistă 1,6 milioane de km! Pe piață, din 2020.

Acum, chinezii scot capul în lume și apelează la expertiza designerului șef Hakan Saracoglu, ”tatăl” modelelor Porsche 918 Spyder și 911 GT2 RS. Rezultatul: un brand premium, numit Enovate și un prim SUV electric: Enovate ME7. Dincolo de linia elegantă, dar agresivă, SUV-ul de segment mediu (4,65/1,96/1,64 m L/l/h, 28,2 cm ampatament) are o altă caracteristică aparte: promite să devină primul autoturism electric de serie cu baterii solid state (SSB), livrate de compania ProLogium.

Enovate ME7 SSB Solid State Battery (2)

Acestea au câteva atuuri raportate la cele clasice, cu nichel și litiu, pe care chinezii le relevă în clipul de mai jos: sunt mult mai stabile la impact decât cele convenționale, au o densitate energetică de până la două ori mai mare, sunt mult mai compacte și mai ieftine cu 30%. Bateriile vor fi expuse în premieră la CES 2020.

Totuși, Enovate ME7 a fost prezentat pentru prima oară (fără a-i fi arătat și pachetul de acumulatori) la Beijing, în ianuarie 2019. Conform producătorului, SUV-ul electric este animat de un motor de 228 CP, ce dezvoltă 330 Nm și promite o autonomie (NEDC) de 313 km. Chinezii intenționează să îl producă în serie, probabil din cursul anului 2020, la un preț posibil de pornire mai mic de 40.000 euro.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...

Flotă verde

Renault își completează gama de vehicule utilitare 100% electrice cu Noul Trafic VAN E-Tech electric

Cu noul Trafic Van E-Tech electric, Renault are acum câte un model...

China
Flotă verdeJuridic

CE va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice din China

Comisia Europeană (CE) va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice care...

Flotă verdePiaţa auto

OMV lansează marca eMotion. România inclusă în planurile acesteia

OMV a pus bazele mărcii eMotion prin intermediul căreia se va implica...