Turcia va produce maşini electrice sub marcă proprie, cu design Pininfarina

Turcia va produce integral pe plan intern vehicule electrice,prin intermediul unui consorţiu - TOGG - fondat sub auspiciile Ministerului Industriei şi Tehnologiei, din care fac parte Anadolu Group, BMC, Kök Group, Turkcell, Zorlu Holding şi Uniunea Camerelor şi Schimburilor de Mărfuri.
Turcia

În următorii 13 ani, proiectul din Turcia ar urma să atragă investiţii de 22 de miliarde de lire turceşti (3,7 miliarde de dolari) şi va beneficia de sprijin din partea statului, prin reduceri de taxe şi înfiinţarea unei facilităţi de producţiei într-un mare hub auto în oraşul Bursa, din nord-vestul ţării.

În noua uzină, prima maşină urmează să fie lansată până în 2021. Se estimează că vor fi angajaţi 4.300 de muncitori şi vor fi produse cinci modele. Fabrica din Turcia ar urma să aibă o capacitate anuală de până la 175.000 de vehicule. Potrivit reprezentanţilor TOGG, maşinile vor obţine 5 stele Euro NCAP.

Guvernul de la Ankara a garantat că va cumpăra 30.000 de vehicule până în 2035, iar taximetriştii din Istambul sunt interesaţi să achiziţioneze alte 17.000 de unităţi.

TOGG a prezentat, vineri, într-o ceremonie la care a fost invitat preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, două prototipuri, un C-SUV şi un sedan tot de clasă C, cu designul semnat de italienii de la Pininfarina SpA.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

CITEŞTE ŞI:

Cod galben de viscol şi ninsori

Îşi va atige UE obiectivul de siguranţă rutieră pentru 2020?

Topul asigurătorilor RCA la finalul trimestrului III

 

Adaugati comentariu