Economist german: Prețurile mari la energie electrică pun în pericol electromobilitatea

Economistul german Stefan Bratzel, fondator și director al Centrului de Management Auto (CAM), a avertizat ca trecerea la electromobilitate va eșua din cauza creșterii rapide a prețurilor la energie electrică.
ardere internă

„Explozia prețului energiei electrice ar putea deveni un pericol acut pentru trecerea la electromobilitate, așa că trebuie să fim foarte atenți. În cazul în care consumul de energie al vehiculelor electrice devine mai scump decât benzina sau motorina, trecerea la transportul ecologic ar fi zdruncinată, un lucru care trebuie prevenit cu orice preț”, arată economistul german.

Potrivit acestuia, este nevoie de „reglementări care să țină prețurile la energie electrică sub prețul carburanților, astfel încât, în ​​comparație directă, cu o mașină electrică să fie mai ieftin să parcurgi 100 de kilometri decât cu un vehicul pe benzină sau cu un diesel. Această diferență de preț este necesară pentru a convinge șoferii să treacă la electromobilitate”, a adăugat Bratzel.

Totodată, acesta consideră că inflația record reprezintă o amenințare pentru trecerea la mobilitate electrică. Potrivit lui Stefan Bratzel, atunci când economia este în criză, achizițiile mai mari ar putea fi amânate, iar acest lucru ar putea, de asemenea, să întârzie accelerarea pieței și să conducă la utilizarea pe termen mai lung a vehiculelor cu motoare cu ardere internă.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Primăria Ploieşti nu are bani pentru programul Rabla Local în 2022

Modificări în sistemul de plată a parcării la aeroportul Henri Coandă

 

 

 

Adaugati comentariu