Modificări în sistemul de plată a parcării la aeroportul Henri Coandă

De la 1 septembrie 2022, în urma lucrărilor de modernizare, plata parcării la aeroportul Henri Coandă se face direct la ieşire, cu card bancar, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
aeroportul Henri Coandă

„A fost operaţionalizat noul sistem de parcare de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti aferent parcărilor Plecări şi Termen lung. Astfel, utilizatorii acestor parcări au la dispoziţie un sistem modern cu eliberatoare/cititoare de tichete de parcare, care include şi POS, precum şi funcţia LPR de recunoaştere a numărului de înmatriculare”, au precizat reprezentanții CNAB.

Modernizarea parcărilor de la AIHCB face obiectul programului de investiţii „Modernizare Sistem Parcări AIHCB”, început pe 15 mai 2021, şi care este prevăzut a se încheia în iunie 2023.

În prezent, programul de investiţii al sistemului de plată a parcării este finalizat în proporţie de 85%. Valoarea contractului de proiectare şi execuţie încheiat cu Altimate SA are valoarea de 3,042 milioane euro (fără TVA).

La finalizarea proiectului, plata parcării va putea fi efectuată şi printr-o aplicaţie mobilă, precum şi prin SMS. În prezent, parcarea poate fi achitată cu numerar sau card bancar, fie la unul dintre cele 16 automate de plată instalate în parcările Sosiri, Plecări şi Termen Lung, fie la cele 2 puncte de încasare cu operator (amplasate în Terminalul Plecări Extindere şi pe culoarul de legătură dintre Plecări şi Sosiri), precum şi, cu cardul, direct la POS-urile de la terminalele de ieşire din parcări.

Potrivit reprezentanților CNAB, în luna decembrie 2021 a fost operaţionalizat sistemul de parcare aferent Parcării Sosiri.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti dispune în prezent de un număr de 1793 locuri de parcare publică, repartizate în Parcare Plecări (437 locuri), Parcare Sosiri (588 locuri), Parcări Termen lung (768 locuri).

 

 

Sursa foto: bucharestairports.ro

 

 

CITEȘTE ȘI:

Reducerea taxelor la carburanți s-a încheiat în Germania. Prețurile cresc vertiginos

Franța va subvenționa leasingul pentru vehicule electrice cu 100 euro/lună

 

 

 

Adaugati comentariu