Franța va subvenționa leasingul pentru vehicule electrice cu 100 euro/lună

Guvernul francez pare că-și menține planurile sale de a subvenționa achiziția prin leasing pe termen lung a vehiculelor electrice de către gospodăriile cu venituri mici, potrivit ministrului Conturilor Publice, Gabriel Attal. Datorită sprijinului guvernamental, vehiculele verzi ar putea fi disponibile, în Franța, pentru o rată de doar 100 euro/lună.
salariile minime

Cu acest preț, a spus Attal, închirierea unui vehicul electric ar costa mai puțin decât cheltuiește lunar pe benzină majoritatea șoferilor.

Schema de subvenționare a leasingului pentru vehicule electrice a fost prezentantă de președintele Emmanuel Macron în timpul campaniei electorale. Acesta a promis atunci că va sprijini achiziția de mașini ”verzi”, pentru a contracara criticile conform cărora acestea rămân inaccesibile pentru mulți, în profida subvențiilor.

Franța acordă o subvenție de 6.000 de euro pentru achiziția de mașini electrice cu un preț de până la 47.000 de euro și un sprijin suplimentar în cazul unei scheme de casare a vehiculelor vechi cu motoare cu ardere internă.

În primele 7 luni ale anului, vânzările de mașini pur electrice în Franța au avut o pondere de 12% în totalul livrărilor de autoturisme noi. Totuși, ministrul a menționat că perspectiva de a cumpăra sau închiria o mașină electrică nu este la îndemâna multor cetățeni francezi. „Știm că rămân foarte scumpe pentru mulți francezi”, a spus Attal.

Până acum, oamenii cei care cumpără o mașină electrică în Franța, ca în aproape toate țările
europene, sunt cei mai bogați, în timp ce gospodăriile cu venituri mai mici continuă să utilizeze vehicule vechi și poluante, diesel sau pe benzină. Tocmai acest lucru vrea să schimbe noul guvern francez și ceea ce a promis Macron în timpul campaniei electorale.

 

 

CITEȘTE ȘI:

RAR organizează licitaţie pentru realizarea de plăcuţe pentru autovehicule

Profitul net al Autonom Services a crescut cu 42% în S1, la 17,8 mil. lei

 

 

Adaugati comentariu