RAR
Home Finanţare RAR organizează licitaţie pentru realizarea de plăcuţe pentru autovehicule

RAR organizează licitaţie pentru realizarea de plăcuţe pentru autovehicule

Consiliul Concurenței a recomandat Registrului Auto Român (RAR) să evite crearea unui monopol în ceea ce privește realizarea de plăcuțelor care conțin dimensiunile și masele maxime autorizate ale vehiculelor de transport. Ca urmare, RAR a demarat noua procedură de selecție a producătorilor acestui tip de plăcuțe.

Realizarea plăcuțelor care conțin dimensiunile și masele maxime autorizate pentru vehicule de transport rutier de peste 7,5 tone se realizează în România conform normelor europene (Directiva 96/53/CE, Regulamentului UE 19/2011) și a prevederilor naționale de aplicare a acestora.

În perioada 2013-2015, ulterior implementării în România a normativelor europene, RAR a organizat o procedură de achiziție publică, în urma căreia a fost desemnată câștigătoare asocierea SC Marad Concept SRL – SC Vesta Investment SRL.

”După anul 2015, contractul de colaborare cu asocierea nu a mai fost prelungit, în contextul în care majoritatea vehiculelor din România erau deja echipate cu respectivele plăcuțe, iar vehiculele noi erau echipate din fabrică de către producătorii auto. Cu toate acestea, au rămas unele vehicule care nu se aliniaseră încă normelor și care au solicitat, în continuare, aceste dotări de la SC Marad Concept SRL”, menționează Consiliul Concurenței.

În cursul acestui an, instituția a primit o sesizare referitoare la faptul că doar o companie, SC Marad Concept SRL, realizează aceste plăcuțe care conțin dimensiunile și masele maxime autorizate ale vehiculelor utilizate de firmele de transport sau de operatorii de transport rutier din România.

Ca urmare a discuțiilor purtate de autoritatea de concurență cu reprezentanții RAR, a fost demarată o nouă procedură de selecție, având la bază aceleași cerințe tehnice și administrative cu cele stabilite la procedura organizată în anul 2013, fără ca prețul să mai constituie una dintre condițiile care să fie luate în calcul, existând astfel posibilitatea ca mai multe oferte să fie declarate conforme, iar ofertanții să fie nominalizați de RAR ca producători autorizați de astfel de plăcuțe.

Perioada de depunere a posibilelor oferte este până la data de 10 septembrie 2022, pe site-ul RAR fiind prezentate și criteriile tehnice care trebuie îndeplinite de către ofertanți.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Profitul net al Autonom Services a crescut cu 42% în S1, la 17,8 milioane de lei

Din cauza birocrației, procesul de angajare a unui cetățean străin în România durează, în medie, 8 luni

 

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

delgaz grid
Finanţare

Flota Delgaz Grid crește cu 33 de autovehicule cu tracțiune integrală

Compania Delgaz Grid din Târgu Mureș, specializată în producerea, transportul și distribuția...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 122 de ambulanțe tip A2 către IGSU

122 de vehicule Renault Master Furgon prevăzute cu dotările specifice şi echipamentele...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 110 vehicule Master destinate transportului elevilor din mediul rural

110 vehicule Renault Master au fost livrate ieri către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor...

Compania Municipală Parking
Finanţare

Compania Municipală Parking se dotează cu autospeciale pentru ridicări auto şi transport

Compania Municipală Parking București a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a cinci autospeciale...