Dacia cu 7 locuri: Lodgy va avea un urmaș!

Alianța Renault- Nissan-Mitsubishi plănuiește să lanseze 22 de modele noi până la sfârșitul anului 2022. Printre ele - toată gama Dacia va fi împrospătată, cea mai importantă știre fiind anunțarea următorului model Dacia cu 7 locuri!Dacia cu 7 locuri Lodgy va avea un urmaș floteauto.ro

Într-o perioadă în care monovolumele se vând prost, ”felia” lor pe piață fiind acaparată de SUV-uri și crossovere, o mână de producători continuă să mizeze pe acestea. Printre ei – BMW, care testează a doua generație a MPV-ului Seria 2 Active Tourer. Renault, însă, cel care a inventat segmentul, renunță la toate MPV-urile. Francezii și-au anunțat planurile pentru viitoarea perioadă, planuri în care este inclusă și marca Dacia.

Planurile Renault au scopul de a economisi câte 2 miliarde de euro anual, iar acestea vor avea un impact puternic asupra gamei Alianței și, în particular, vor afecta și gama Renault: francezii au confirmat că numărul modelelor și al motorizărilor va fi redus, iar cele 13 platforme care se află actualmente în producție vor fi reduse, până în 2026, la numai 4!

Astfel, vor dispărea cele două monovolume legendare din gamă, creatorul segmentului MPV, Espace și fratele mai mic, Scenic (probabil până în 2023), ca de altfel și sedanul mediu Talisman, cu vânzări dezamăgitoare anul trecut. Iar cum toate cele trei modele se fabrică la uzina Renault Douai, este posibil ca, din 2021, aceasta să fie transformată în centrul de asamblare a vehiculelor electrice pentru Europa.

Planurile vor include și un SUV Dacia cu 7 locuri!

Firește, în planul de reducere a costurilor sunt cuprinse și modelele Dacia și Lada. În toamnă, Dacia va prezenta noile Sandero și Sandero Stepway, care vor împrumuta cea mai modernă platformă posibilă pentru segmentul hatch-urilor mici, CMF-B, a noului Clio 5. Acestea for fi urmate la sfârșitul anului curent de noul Logan.

Dacia cu 7 locuri: Lodgy va avea un urmaș!

De asemenea, românii vor arăta în carne și oase, la începutul lui 2021, primul model electric din istoria sa, Spring, în fapt un Renault K-ZE în variantă europeană, care va deveni cel mai ieftin model electric din Europa (cu un preț de start de aproximativ 15.000 de euro fără bonificații Rabla Plus).

Însă marea noutate este viitorul model Dacia cu 7 locuri, în fapt Lodgy 2. Acesta va părăsi, însă, segmentul MPV-urilor și se va îndrepta spre cel al SUV-urilor, după exemplul rivalilor Peugeot 3008 – 5008. Astfel, Dacia va avea în gamă un SUV cu 7 locuri, construit pe platforma CMF-B, începând cu anul 2022, SUV care va primi inclusiv sistemul hibrid E-Tech de origine Renault. Totodată, Duster va primi un facelift la sfârșitul lui 2022.

 

via L’Argus

 

Adaugati comentariu