BMW Seria 2 Active Tourer – ce ne rezervă a doua generație?

În condițiile în care segmentul MPV-urilor stă să moară călcat în picioare de tăvălugul SUV-urilor, BMW consideră că încă e o pâine de mâncat de pe urma monovolumelor și dezvoltă a doua generație BMW Seria 2 Active Tourer.
BMW Seria 2 Active Tourer kolesa floteauto.ro

Se află în testele pe șosea și deja au apărut o mulțime de fotografii spion cu viitoarea generație. Bazându-se pe ele, site-ul Kolesa a realizat două randări ale celei de-a doua generații BMW Seria 2 Active Tourer. Deci la ce să ne așteptăm?

➡ Citește aici testul cu BMW 225xe Active Tourer 💡

În primul rând, liniile vor deveni mult mai agresive, anulând imaginea ”blândă” a unui MPV. De asemenea, plafonul va coborî ceva mai accentuat spre hayon, pentru o siluetă mai elegantă. Concomitent, cutele laterale urcă spre spate, accentuând dinamismul. Cât despre elementele de design, probabil că cele din zona frontală vor fi împrumutate, cu mici modificări, de la noua Serie 2 Gran Coupe: nări mai mari, faruri suple, plonjate spre interior, bară de protecție cu design complex. În spate, însă, este mai probabil ca elementele să provină de la SUV-urile casei bavareze.

BMW Seria 2 Active Tourer kolesa floteauto.ro

Din păcate, versiunea mare, cu 7 locuri, numită Gran Tourer nu a fost surprinsă în niciuna dintre fotografiile spion, drept urmare este probabil ca BMW să renunțe la versiunea lungă.

BMW Seria 2 Active Tourer – interior și motoare

Despre interior nu avem prea multe informații, dar putem intui că sistemele multimedia și instrumentarul de bord digital de pe noua Serie 1. Platforma va fi comună cu a actualei Serii 1, de aceea, posibil că și gama de motoare să fie comună cu a acesteia. Așadar, am putea avea inclusiv motorul pe benzină cu 3 cilindri de 1,5 l (140 CP), precum și motorul de 2 litri, într-o versiune M (figurată în desenele site-ului rusesc).

Nici motoarele diesel nu vor fi lăsate deoparte, ci ar putea fi montate versiuni cu 3 cilindri (116d) și 4 cilindri (118d și 120d). Totodată, așteptați-vă și la sisteme de propulsie electrificate, probabil primul dintre ele fiind plug-inul bazat pe motorul pe benzină cu 3 cilindri. Cu siguranță vom afla toate detaliile la sfârșitul acestui an, când va fi prezentată oficial a doua generație.

 

 

Adaugati comentariu