Carlos Ghosn. Un fost soldat „Beretele verzi” şi fiul său, arestaţi în dosarul privind fuga din Japonia

Autorităţile americane au arestat un fost soldat al forţelor speciale ale armatei, "Beretele verzi", şi pe fiul acestuia, pentru că l-ar fi ajutat pe fostul şef al Alianţei Renault - Nissan - Mitsubishi, Carlos Ghosn, să fugă din Japonia în luna decembrie a anului trecut, relatează BBC.
carlos ghosn

Michael Taylor, în vârstă de 59 de ani, şi fiul său Peter, 26 de ani, au fost reţinuţi în Massachusetts, miercuri.

Procurorii japonezi au emis mandate pentru arestarea lor în luna ianuarie.

Carlos Ghosn, care a fost reţinut în Japonia sub acuzaţia de comportament necorespunzător financiar, în 2018, a reuşit să fugă anul trecut din arestul la domiciliu.

Acesta a negat acuzaţiile formulate împotriva lui.

În pofida faptului că a fost monitorizat 24 de ore pe zi, la 29 decembrie a reuşit să ajungă cu un avion particular la Beirut, prin Turcia.

Detaliile despre presupusa implicare a celor doi Taylor în fuga fostului şef al Alianţei Renault–Nissan–Mitsubishi nu sunt clare încă. Procurorii japonezi susţin că fostul soldat din „Beretele verzi” şi fiul său erau în Japonia la acea vreme şi l-au ajutat pe Ghosn să se sustragă controalelor de securitate.
.
La începutul acestei luni, procurorii din Turcia au acuzat şapte persoane pentru evadare. Suspecţii – patru piloţi, doi însoţitori de zbor şi un executiv al companiei aeriene – sunt, de asemenea, acuzaţi că l-au ajutat pe Carlos Ghosn să fugă.

Detaliile complete despre fuga sa nu au fost niciodată explicate pe deplin. Carlos Ghosn, care deţine trei naţionalităţi – braziliană, franceză şi libaneză, a fost acuzat de nereguli financiare şi abuz de încredere în formă agravantă

La sosirea sa în Liban, el le-a declarat jurnaliştilor că a fost „ostatic” în Japonia, unde a avut de ales între „a muri acolo sau a fugi de acolo”.

 

CITEŞTE ŞI:

BMW Seria 2 Active Tourer – ce ne rezervă a doua generație?

Programele prin care pot fi achiziţionate şi utilitare vor fi lansate în iunie

Trotineta autonomă – miracol sau coșmar?

Adaugati comentariu