Trotineta autonomă – miracol sau coșmar?

Se plimbă singură pe stradă în căutare de clienți și de puncte de încărcare și arată cel puțin suspect. Iată trotineta autonomă!
Trotineta autonoma floteauto.ro

Deja tehnologia de rulare autonomă a adunat ceva ani de dezvoltare, iar următorul pas firesc este implementarea sa și la vehiculele ușoare, precum scutere și trotinete electrice. Este cazul companiei de închirieri trotinete Go X, care a montat pe micile vehicule un sistem de rulare autonomă dezvoltat de compania Tortoise.

➡ Test cu trotineta electrică Ryde ST-1001 💡

Scopul este acela se a aduce trotineta în apropierea punctelor de încărcare fără ajutorul oamenilor. În cazul celorlalți provideri de servicii de sharing cu trotinete, utilizatorul lasă vehiculul acolo unde se termină călătoria, de unde este preluat de un alt client, și tot așa, până când se termină bateria. Iar atunci, un angajat al companiei se deplasează la locul cu pricina, preia trotineta și o aduce la punctul de încărcare.

 

Odată cu montarea noului sistem de revenire automată ”la bază” și de livrare a trotinetei mai aproape de client, utilizarea devine mult mai eficientă, pentru că nu mai e nevoie de un angajat care să facă această muncă și nici de deplasarea utilizatorului până la cea mai apropiată trotinetă.

Cum funcționează trotineta autonomă

Practic, la activarea sistemului de rulare autonomă, de sub trotinetă coboară un tren de rulare cu două roți (aidoma unor roți ajutătoare) și, astfel, trotineta devine un triciclu tras de motorul electric al roții din față. Când utilizatorul preia trotineta, roțile ajutătoare se retrag spre înainte, iar trotineta este gata de utilizare.

Trotineta autonomă floteauto.ro

Este trotineta autonomă ușor de pus în circulație în România? Deloc, aș spune, date fiind traficul haotic, trotuarele înalte, fără rampe de acces, și ”civilizația” dâmbovițeană. Până când la noi se vor reglementa treburile, sistemul va fi testat într-o suburbie a orașului Atlanta, Georgia, timp de șase luni.

Adaugati comentariu