Advertisement
Valoarea de revânzare a mașinii floteauto.ro
Home Piaţa auto Auto rulate Cum să crești valoarea de revânzare a mașinii

Cum să crești valoarea de revânzare a mașinii

Aproape orice mașină se depreciază. Bine, nu ne referim la cele de colecție, care tind să-și crească valoarea în timp. Ne referim la mașinile folosite strict ca mijloc de transport de către fiecare dintre noi și care, din clipa primei înmatriculări încep să-și diminueze valoarea. Totuși, există câteva tehnici de reducere a devalorizării. Iată cum poți să crești valoarea de revânzare a mașinii!

1. Alege corect modelul

Găsești pe internet tot felul de grafice legate de deprecierea modelelor în timp. Informația este împrospătată în fiecare an, așa că citește articolele înainte de a-ți alege viitoarea mașină (sau viitoarea flotă). La trei ani de la achiziție, în funcție de model, valoarea reziduală a mașinii poate varia de la 25% până la 60%, drept urmare… miza e foarte mare!

2. Alege o culoare potrivită

De regulă, mașinile vopsite în nuanțe des întâlnite, precum alb, gri și argintiu sunt mai căutate decât cele cu nuanțe ”picante”, mai ales la modelele premium sau la cele de familie. Sigur, sunt anumite modele ”fashion”, precum FIAT 500 sau MINI Cooper, care ”țipă” după atenție și care se vând mai bine în culori neobișnuite. La fel cum sunt și culori superbe, precum Soul Red Crystal de la Mazda, care adaugă instantaneu valoare mașinii. Dar acestea sunt, mai degrabă, excepții.

FIAT 500 electric floteauto.ro

3. Cumpără o mașină rulată

Nu, nu-ți recomandăm o mașină veche. Dar ține cont că în primul an de înmatriculare mașinile suferă cea mai mare devalorizare și pierd la sfârșitul acestuia 20-30% din valoarea de achiziție. Drept urmare, plătești mai puțin, deci pierzi mai puțin la revânzare.

4. Verifică istoricul mașinii înainte de cumpărare

Dacă te-ai axat pe un exemplar rulat, verifică-i istoricul. Costă doar 35 de lei, dar îți poate salva mulți bani de la achiziție și întreținere, până la revânzare.

5. Condu corect

Nu abuza de mașină cu motorul rece, schimbă-i consumabilele la timp și asigură-te de două ori înainte să parchezi ”la milimetru”. Orice accident sau uzură a pieselor principale (în general al celor legate de motor, transmisie și caroserie) scad puternic valoarea de revânzare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașini second hand
Auto rulate

Top 5 mașini second hand care se vând cel mai rapid

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din...

autovehicule second-hand
Auto rulate

Peste 400 de autovehicule second-hand au fost retrase de la comercializare în jud. Prahova

17 comerciați de autovehicule second-hand din Ploiești și alte localități din jud....

Auto rulate

Mașinile rulate tranzacționate prin contracte germane sunt o problemă majoră. Cum poate fi rezolvată?

Multe dintre mașinile rulate provin din Germania, țară care este cel mai...

mașinile galbene
Auto rulate

De ce mașinile galbene se vând mai bine pe piața second hand?

În timp ce, în medie, o mașină pierde 22,5% din valoare după...