CORONAVIRUS. Vrei sa te plimbi prin parcurile din București? Amendă de 5.000 lei

Începând de sâmbătă, de la ora 14.00, bucureștenii au interdicție de a intra în parcurile și grădinile publice din Capitală, decizie care se menține până la ridicarea stării de urgenţă la nivel naţional, a anunțat viceprimarul Aurelian Bădulescu. Amenzile ajung la 5.000 lei.parcurile din București

La toate intrările din parcurile Capitalei au fost amplasate panouri care anunţă interdicţia impusă de autorităţile locale privind accesul în aceste spaţii.

Măsura intră în vigoare de sâmbătă, de la ora 14.00, şi este valabilă până ridicarea stării de urgenţă instituită la nivel naţional.

„Sperăm ca acest moment să fie un moment în care cetăţenii să înţeleagă încă o dată că depinde totul de comportamentul nostru şi de aceea sperăm să înţeleagă această interdicţie. (…) Rostul acestei interdicţii este ca noi să înţelegem odată pentru totdeauna că comportamentul nostru este esenţial pentru combaterea acestei epidemii”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Potrivit directorului general al Poliţiei Locale, Dan Rasica, PMB administrează 14 parcuri în Capitală.

Potrivit Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, parcurile aflate în administrare sunt Herăstrău, Cișmigiu, Floreasca, Tineretului, Carol,Parcul Circului, Bordei, Izvor, și cele din zona Universității (Parcul Unirii, Platoul Teatrului Național, zona Colțea și Rondul) și de pe Axa N-S (între Hotel Intercontinental și Piața Victoriei).

„Atât Poliţia Locală, cât şi Poliţia naţională şi Jandarmeria au dreptul să-i oprească, să-i solicite documente conform ordonanţei militare, iar sancţiunea la persoana fizică este între 100 şi 5.000 de lei”, a precizat Dan Rasica.

În municipiul Bucureşti sunt în carantină aproape 1.250 de persoane, în cursul după-amiezii de sâmbătă fiind introduse în carantină 57 de persoane.

Bădulescu a menţionat că la nivelul Primăriei Capitalei sunt amenajate spaţii de izolare, repaos şi odihnă a medicilor care lucrează în spitalele care îngrijesc pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, 170 de medici urmând a beneficia de aceste spaţii.

 

CITEȘTE ȘI:

Înmatriculările de electrice au explodat în Europa în februarie

LOCURI NEŞTIUTE. Republica Saugeais, cu bancnotă, drapel şi preşedinte. Nu este recunoscută de Franţa

CORONAVIRUS. Bosch dezvoltă un test rapid pentru COVID-19

Adaugati comentariu