CORONAVIRUS. Bosch dezvoltă un test rapid pentru COVID-19

Bosch ajută unitățile medicale, precum cabinetele medicale, spitalele, laboratoarele şi centrele de sănătate, cu un nou test rapid de depistare a virusului COVID-19. Rezultatele fiabile ale testului permit diagnosticarea diferenţială în mai puţin de 2,5 ore.bosch

Coronavirusul SARS-CoV-2 generează provocări majore pentru sistemele de sănătate şi instituţiile medicale din întreaga lume. Capacitatea de depistare rapidă a virusului este esenţială pentru stoparea extinderii exponenţiale a acestuia într-un număr mare de ţări. Noul test rapid Bosch, complet automatizat pentru depistarea COVID-19, poate ajuta unităţile medicale precum cabinetele medicale, spitalele, laboratoarele şi centrele de sănătate să reducă timpul de diagnosticare. Testul rapid de diagnosticare moleculară este realizat cu ajutorul dispozitivului de analiză Vivalytic produs de Bosch Healthcare Solutions.

„Dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să contribuie la stoparea cât mai rapidă a pandemiei de coronavirus. Acesta va asigura identificarea şi izolarea mai rapidă a pacienţilor infectaţi”, declară Dr. Volkmar Denner, preşedintele Consiliului de Administraţie al Robert Bosch GmbH.

Diagnosticare diferenţială: depistarea simultană a zece agenţi patogeni respiratori

Testul rapid dezvoltat de Bosch este unul dintre primele teste de diagnosticare moleculară complet automatizate din lume, care poate fi utilizat direct de către toate instituţiile medicale. În plus, o singură probă poate fi testată simultan nu doar pentru COVID-19, ci şi pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa tip A şi B.

„Caracteristica specială a testului Bosch este faptul că asigură diagnosticarea diferenţiată, astfel încât medicii nu mai sunt nevoiţi să efectueze teste suplimentare. Testul permite, de asemenea, diagnosticarea fiabilă rapidă, pentru a permite pacienţilor să înceapă mai repede tratamentul adecvat”, afirmă Marc Meier, preşedintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

Noul test va fi disponibil în Germania începând cu luna aprilie şi ulterior, pe pieţele din Europa şi din lume.

Testul Bosch permite o identificare mai rapidă, deci o răspândire mai lentă

Dezvoltat în numai şase săptămâni, testul rapid poate detecta o infecţie cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în mai puţin de două ore şi jumătate – interval măsurat din momentul prelevării probei şi până la sosirea rezultatului. Un alt avantaj al testului rapid este acela că poate fi efectuat direct la punctul de îngrijire. Se elimină, astfel, necesitatea de transportare a probelor, fapt ce iroseşte timp preţios. În plus, pacienţii pot afla rapid care este starea lor de sănătate, iar persoanele infectate pot fi identificate şi izolate imediat. În cazul testelor utilizate în prezent, pacienţii trebuie să aştepte, de regulă, una sau două zile pentru aflarea rezultatelor.

„Timpul este esenţial în luptat împotriva coronavirusului. Diagnosticarea rapidă, fiabilă, direct la faţa locului – acesta este marele avantaj al soluţiei noastre, pe care o considerăm un alt exemplu de „Tehnică pentru o viaţă”, spune Denner.

Testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch este rezultatul colaborării dintre filiala Bosch Healthcare Solutions şi compania de tehnologie medicală Randox Laboratories Ltd. din Irlanda de Nord.

„Alături de partenerul nostru Randox, am reuşit să dezvoltăm într-un timp foarte scurt acest test rapid inovator, pe care îl putem pune acum la dispoziţia pieţei. Dispozitivul de analiză Bosch Vivalytic efectuează testul cu un nivel ridicat de fiabilitate şi siguranţă direct în spital, în laborator sau în cabinetul medical, garantând o protecţie maximă pentru pacienţi şi personalul medical”, spune Meier.

Compania analizează în prezent modul în care poate ajuta la testarea promptă a medicilor şi asistentelor/asistenţilor din unităţile medicale precum Spitalul Robert Bosch, pentru ca aceştia să îşi poată desfăşura activitatea cât mai mult timp fără a infecta alte persoane.

Utilizare simplă la punctul de îngrijire

În cadrul diverselor teste de laborator pentru depistarea SARS-CoV-2, testul Bosch a produs rezultate cu o precizie de peste 95 de procente. Testul rapid respectă standardele de calitate ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). O probă este prelevată din nasul sau gâtul pacientului cu ajutorul unui tampon. Apoi, cartuşul cu toţi reactivii necesari pentru test este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză. În timpul analizei, personalul medical poate desfăşura alte activităţi, cum ar fi îngrijirea pacienţilor. Dispozitivul de analiză Vivalytic este atât de intuitiv încât chiar şi personalul medical fără instruire specială în utilizarea acestuia poate efectua testul în mod fiabil.

bosch

 

Un dispozitiv de analiză Bosch Vivalytic poate realiza până la zece teste în interval de 24 de ore. Aceasta înseamnă că este nevoie de numai 100 de astfel de dispozitive pentru a efectua până la 1.000 de teste pe zi. Având în vedere răspândirea rapidă a coronavirusului SARS-CoV-2, laboratoarele lucrează deja peste capacitatea maximă. Prin urmare, Bosch Vivalytic va ajuta la creşterea capacităţilor de testare disponibile.

 

CITEŞTE ŞI:

Trust Motors susține activitatea Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”

Cel mai performant motor din lume: 2 litri, 600 CP! Secretele pe care le ascunde

Procedura pentru şomaj tehnic a fost simplificată. Plăţile se vor face în 15 zile

Adaugati comentariu