Cum poți completa Declarația pe proprie răspundere și Adeverința de la angajator direct pe telefon

Pentru completarea online a documentelor Declarația pe proprie răspundere şi Adeverinţa de la angajator, a fost creată platforma electronică formular.sts.ro, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.declarația pe proprie răspundere

Platforma formular.sts.ro, operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le permite românilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF.

”Menţionăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora”, explică GCS.

Conform sursei citate, datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul sau calculatorul utilizatorului.

În timpul verificărilor efectuate de autorităţi, persoanele pot prezenta declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de angajator direct de pe telefon, cu semnătură olografă aplicată, împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

„Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator. Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale”, menţionează GSC.

Platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, în baza colaborării cu Guvernul României, cu suportul juridic din partea RTPR şi cu sprijinul STS.

 

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS. Vrei sa te plimbi prin parcurile din București? Amendă de 5.000 de lei

Înmatriculările de electrice au explodat în Europa în februarie

LOCURI NEŞTIUTE. Republica Saugeais, cu bancnotă, drapel şi preşedinte. Nu este recunoscută de Franţa

 

Adaugati comentariu