Combustibili alternativi. România riscă un proces la Curtea de Justiţie a UE

Comisia a solicitat României, să transpună integral normele UE privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi (Directiva 2014/94/UE). În aceeaşi situaţie se mai află şi alte opt state europene: Bulgaria, Danemarca, Estonia, Franţa, Lituania, Malta, Polonia şi Suedia.
Electric Up

Principalul obiectiv al directivei este de a stabili un cadru comun pentru instalarea la scară largă a infrastructurii pentru combustibili alternativi în Europa.

„Acest lucru este esenţial pentru a reduce dependenţa de petrol a transporturilor, pentru a atenua impactul lor asupra mediului şi, prin urmare, pentru a consolida poziţia de lider a Europei în combaterea schimbărilor climatice”, arată reprezentanţii Comisiei Europene.

Directiva stabileşte cerinţe minime privind construirea de infrastructuri pentru combustibilii alternativi, inclusiv de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice şi de puncte de realimentare cu gaze naturale şi hidrogen. Directiva trebuia să fie pusă în aplicare până la 18 noiembrie 2016, cel târziu.

„Cu toate acestea, statele membre în cauză au comunicat doar parţial Comisiei măsurile de transpunere a directivei în legislaţia lor naţională. Cele 9 state membre au la dispoziţie două luni pentru a notifica Comisiei măsurile respective; în caz contrar, Comisia poate decide să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE”, conchid sursele citate.

 

 

Adaugati comentariu