Comisia Europeană cere insistent României să elaboreze hărţile acustice

Comisia Europeană solicită României să adopte, în următoarele două luni, dispoziţiile esenţiale cuprinse în Directiva privind zgomotul provocat de trafic, în special cele privind hărţile acustice.
carantină

Zgomotul ambiental provocat de traficul rutier, feroviar şi aeroportuar este a doua cauză de deces prematur, după poluarea atmosferică. Directiva 2002/49/CE prevede obligaţia statelor membre de a adopta hărţi acustice care să prezinte expunerea la zgomot în aglomeraţii mai mari, precum şi de-a lungul căilor ferate principale, al drumurilor principale şi în preajma aeroporturilor mari. Aceste hărţi servesc ulterior ca bază pentru definirea măsurilor din planurile de acţiune privind zgomotul.

În privinţa României, Comisia Europeană precizează că nu au fost adoptate încă toate hărţile acustice şi planurile de acţiune în materie de zgomot pentru aglomerări şi pentru drumurile principale, această deficienţă vizând şi principalele căi ferate situate în afara aglomerărilor.

Prin urmare, Bruxelles-ul a decis să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, solicitându-i să îndeplinească, în termen de două luni, obligaţiile principale prevăzute de Directiva privind zgomotul.

Adaugati comentariu