Advertisement
eldrive
Home Finanţare Credite BEI finanțează compania Eldrive pentru instalarea a peste 8.400 de stații de încărcare, dintre care 4.376 de unități în România

BEI finanțează compania Eldrive pentru instalarea a peste 8.400 de stații de încărcare, dintre care 4.376 de unități în România

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un împrumut de 40 milioane euro cu compania austriacă Eldrive Holding GmbH pentru instalarea a 8.472 de stații de încărcare a vehiculelor electrice în Bulgaria, Lituania și România, în următorii trei ani, ca sprijin pentru mobilitatea verde și pentru obiectivele Pactului verde al UE privind transportul durabil și decarbonizarea.

Această investiție este susținută de programul InvestEU, care își propune să atragă investiții suplimentare în valoare de peste 372 miliarde euro între 2021 și 2027. Programul InvestEU mobilizează investiții pentru prioritățile de politică ale UE, cum ar fi tranziția verde, competitivitatea, inovarea și infrastructura durabilă.

Cu sprijinul financiar din partea InvestEU și BEI, Eldrive Holding plănuiește să investească aproximativ 146 milioane EUR în instalarea a 4.376 de stații de încărcare noi pentru mașini electrice în România, 2.575 în Lituania și 1.530 în Bulgaria, accelerând punerea la dispoziție a infrastructurii necesare pentru dezvoltarea transportului curat în cele trei țări și sprijinind tranziția către neutralitatea climatică.

Proiectul va rezolva problema folosirii reduse a vehiculelor electrice și a stațiilor de încărcare în cele trei țări și le va ajuta să atingă obiectivele Planului verde al UE de a avea un milion de stații de încărcare publice pentru vehiculele electrice și stații de combustibil alternativ răspândite în cele 27 de state membre până în 2025. Rețelele de încărcare a vehiculelor electrice vor sprijini trecerea la vehiculele electrice și vor ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării aerului în zonele urbane din Bulgaria, Lituania și România.

„Este un proiect foarte important”, a declarat Vicepreședintele BEI Kyriacos Kakouris. „Sectorul transporturilor este una dintre principalele surse ale emisiilor de gaze cu efect de seră. Tranziția către electromobilitate poate ajuta la reducerea acestora, precum și a poluării aerului. Cu toate acestea, o tranziție serioasă către utilizarea vehiculelor electrice nu se poate produce fără infrastructura necesară. Ca bancă a schimbărilor climatice a UE, BEI sprijină construirea de rețele de încărcare a vehiculelor electrice, iar eu sunt foarte încântat că vom lua parte la modernizarea transportului din Bulgaria, Lituania și România.”

Eldrive Holding, controlată de investitori bulgari, gestionează deja peste 1 200 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice în cele trei țări. Încărcarea vehiculelor electrice este unul dintre sectoarele eligibile pentru sprijin suplimentar în cadrul inițiativei BEI de a sprijini REPowerEU, planul UE menit să pună capăt dependenței Europei de importurile de combustibili fosili. Banca UE s-a angajat ca, pe lângă împrumuturile sale obișnuite, să ofere o finanțare suplimentară de 45 miliarde EUR pentru proiectele care respectă criteriile REPowerEU.

„Obținerea încrederii Băncii Europene de Investiții reprezintă o etapă importantă pentru Eldrive. Este o recunoaștere valoroasă a rezilienței strategiei noastre de afaceri, a implementării și creșterii realizate în ultimii ani. Cu BEI ca parteneră în acest proiect, ne vom extinde rețeaua rapid și eficient și vom deveni unul dintre principalii operatori de puncte de încărcare din Europa”, a declarat directorul general al Eldrive, Stefan Spassov.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

7 strategii pentru gestionarea costurilor cu combustibilul

Comisia Europeană va co-finanța Studiile de fezabilitate pentru Podul Giurgiu – Ruse II

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

creditele pentru mașini
Credite

Cum au apărut creditele pentru mașini. Scurtă istorie

Succesul fenomenal al automobilelor este de cele mai multe ori atribuit lui...

IFN-uri
Credite

Creditele acordate de IFN-uri, nivel record în 2021

Valoarea creditelor acordate de instituțiile financiare nebancare (IFN) din România a atins...

Mașina personală
Credite

Doar 7% dintre românii care apelează la un broker de credite achiziţionează mașini

Majoritatea românilor (80%) care apelează la un broker de credite preferă să...