BCR Fleet Management a livrează o mega-flotă pentru Hidroelectrica

Compania Hidroelectrica SA a încheiat cu BCR Fleet Management un contract de leasing operaţional pentru utilizarea unui număr de 185 de vehicule.
BCR Fleet Management

Potrivit anunţului de atribuire publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP, valoarea contractului, cu o durată de 4 ani, este de 9,97 milioane de lei, fără TVA, mai mică decat cea estimată iniţial, de 14,7 mil. lei.

Vehiculele livrate de BCR Fleet Management, care vor fi utilizate pentru transportul persoanelor, au fost împărţite în trei loturi:

Lot 1: 71 autovehicule tip SUV, cu o valoare de 4,5 mil. de lei, mai mică decât cea estimată iniţial, de 6,99 mil. lei. Vehiculele vor fi utilizate de sucursalele din Bucuresti; Curtea de Arges; Buzau; Cluj; Oradea; Ramnicu Valcea; Slatina; Piatra Neamt; Hateg; Caransebes; Drobeta-Turnu Severin; Targu Jiu; Sebes; Sibiu.

Lot 2: 54 autovehicule tip SUV, cu o valoare de 2,9 mil. lei, mai mică decât cea estimată iniţial, de 5 mil. lei. Vehiculele vor fi utilizate de sucursalele din Bucuresti; Curtea de Arges; Buzau; Cluj; Oradea; Ramnicu Valcea; Slatina; Bistrita; Hateg; Caransebes; Targu Jiu; Sebes; Sibiu.

Lot 3: 60 autovehicule tip mini-van, cu o valoare de 2,5 mil. lei, mai mică decât cea estimată iniţial, de 2,6 mil. lei. Vehiculele vor fi utilizate de sucursalele din Curtea de Arges; Buzau; Cluj; Oradea; Ramnicu Valcea; Slatina; Bistrita; Hateg; Caransebes; Drobeta-Turnu Severin; Targu Jiu; Sebes; Sibiu.

În criteriul de atribuire, preţul a avut o pondere de 95%, perioada de livrare, de 2%, iar disponibilitatea unităţilor service, de 3%.

La licitaţie s-au prezentat 5 ofertanţi.

Prin intermediul produsului de leasing operaţional, o companie specializată pune la dispoziţia firmelor maşinile de care acestea au nevoie pentru a-şi derula activitatea, în schimbul achitării unei rate, calculate în funcţie de rulajul anual şi de durata contractului.

Astfel, compania plăteşte doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează maşinile fără a-şi mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operational nu se solicita avans, sunt percepute chirii fixe pe intreaga perioada de contract cu conditia ca parametrii perioada si kilometraj sa ramana constanti. Garantiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate in mod exceptional, in functie de bonitatea companiei.

In plus, autovehiculele nu sunt inregistrate ca active in contabilitate, iar la final clientii nu trebuie sa achite valoarea reziduala.

 

CITEŞTE ŞI:

Ora 18, momentul când au loc cele mai multe accidente rutiere grave

Amenzile rutiere „au explodat” de la 1 ianuarie. Cui trebuie să-i „mulţumim”

Benzina şi motorina s-au ieftinit cu 32 de bani pe litru

 

Adaugati comentariu