Ora 18, momentul când au loc cele mai multe accidente rutiere grave

Luna de "vârf" cu accidente rutiere grave, în 2018, a fost octombrie, iar ziua de sâmbătă, cea mai periculoasă din săptămână. Pe parcursul unei zile, cele mai recente date ale Poliţiei Rutiere arată că ora 18 este momentul când au loc cele mai multe evenimente nedorite în trafic.

Statistica evenimentelor rutiere arată că, în 2018, în prima jumătate a anului s-a înregistrat o medie lunară de 610,6 accidente, în timp ce în a doua jumătate a anului frecvenţa a crescut la 817,5 evenimente/lună.

Potrivit Buletinului Siguranţei Rutiere 2018, publicat luna trecută, în general, această distribuţie este influenţată de caracterul anotimpurilor, condiţiile meteorologice care determină valorile generale ale densităţii traficului, precum şi de comportamentul cultural al populaţiei.

În primele şase luni ale anului 2018, doar în luna mai numărul accidentelor rutiere grave (a.r.g.) a depăşit cota 700, în februarie şi martie înregistrîndu-se valori sub 500 de accidente lunar.

În timp ce în anul 2017 pasajul valorilor reduse, de sub 500 de accidente grave lunar, cuprindea lunile ianuarie şi februarie, pentru a urca în martie la 608 a.r.g., anul 2018 a început cu peste 600 de evenimente înregistrate în ianuarie şi a continuat cu un pasaj de două luni în care frecvenţa evenimentelor rutiere grave a scăzut sub 500/lunar.

„Situaţia este probabil influenţată de regimul temperaturilor şi al precipitaţiilor, luna ianuarie 2018 venind în siajul lunii decembrie 2017, în care numărul accidentelor rutiere grave a fost foarte ridicat – 854”, explică Poliţia Rutieră.

A doua parte a anului 2018 este tipică sezonului cald, al concediilor, în care o mult mai mare parte a populaţiei călătoreşte. Intervalul iulie-octombrie a înregistrat peste 800 de accidente grave lunar, vârful anual situându-se nu în august, ci în octombrie, cu 880 de evenimente.

accidente

Distribuţia lunară a victimelor accidentelor rutiere grave produse în anul 2018, spre deosebire de anul 2017, a urmat-o, cu o anumită regularitate, pe cea a evenimentelor, numărul lunar total al victimelor (morţi+răniţi grav) fiind aproximativ proporţional cu numărul lunar al accidentelor produse.

accidente

 

Citiţi articolul integral pe www.zero-accidente.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Amenzile rutiere „au explodat” de la 1 ianuarie. Cui trebuie să-i „mulţumim”

Fordlandia, oraşul dispărut a lui Henry Ford

Benzina şi motorina s-au ieftinit cu 32 de bani pe litru

 

Adaugati comentariu