Advertisement

vinerea verde
Home Piaţa auto Flotă verde Astăzi, ”Vinerea Verde”, campania care încurajează utilizarea transportului alternativ

Astăzi, ”Vinerea Verde”, campania care încurajează utilizarea transportului alternativ

Ministerul Mediului lansează, astăzi, 12 martie, campania ”Vinerea Verde”, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.

”Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

”Ne confruntăm cu o mobilitate poluantă şi aglomerată, motiv pentru care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor doreşte să instaureze în România Vinerea Verde, ca o iniţiativă voluntară prin care invităm toţi cetăţenii să renunţe în ziua de vineri la deplasarea clasică cu maşină personală şi să aleagă mijloace mai puţin poluante, poate chiar cu amprentă zero de carbon (mijloace de transport nepoluante însemnând trotinetă, mersul pe jos sau cele care sunt la îndemâna tuturor, mijloacele de transport în comun). Vinerea Verde este o invitaţie la un alt fel de comportament, o inițiativă care încearcă să schimbe mentalități”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

De asemenea, această inițiativă este o invitație la mișcare, atât pentru angajații Ministerului Mediului și angajații instituțiilor publice din subordine, dar și pentru cei din mediul privat: ”Este un exemplu dat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor şi aş vrea să fie îmbrăţişat şi de celelalte instituţii. Cei care vin cu alte mijloace de transport decât maşina proprie să aibă avantaje şi să poată beneficia de parcare sau acces la instituţia publică. Vom lucra împreună cu companiile private, cu ONG-urile, astfel încât mesajul să ajungă la fiecare cetăţean şi să fie multiplicat nu doar prin instituţiile publice, ci şi prin companiile private. Vrem să instaurăm, de asemenea, o nouă cultură, o nouă gândire spre o mobilitate zero, cu zero emisii sau cu emisii cât mai mici”, a spus ministrul Barna Tánczos.

Pentru a oferi un impuls către mobilitate alternativă, ministrul Tánczos Barna, va veni astăzi la serviciu cu metroul, pe ruta Piața Romană – Piața Unirii.

În contextul campaniei ”Vinerea verde”, premierul Florin Cîțu a anunțat că va merge pe jos la serviciu. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va veni cu metroul până la Piaţa Unirii, apoi va merge pe jos până la minister. La rândul lor, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi cel al Energiei, Virgil Popescu, vor merge la birou cu maşini electrice.

 

CITEȘTE ȘI:

BMW vrea să-și dubleze vânzările de mașini electrice. 5 noi modele în 2021

CNAIR a reziliat contractul pentru sectorul Chețani – Câmpia Turzii

Start pentru pregătirea tehnică a autostrăzii Ploieşti-Braşov (A3)

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...

Ford E-Transit
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ford E-Transit. Actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...