Flota Ministerului Muncii va fi reînnoită cu maşini electrice

Ministerul Muncii ia în calcul reînnoirea parcului auto al instituţiei cu maşini electrice în viitorul apropiat, a anunțat, vineri, ministrul de resort, Raluca Turcan, în contextul lansării campaniei ”Vinerea Verde”.Autonom

„Salut iniţiativa Ministerului Mediului de a institui ”Vinerea Verde” în România, începând de astăzi – adică o zi pe săptămână în care să lăsăm maşinile acasă şi să apelăm la alte metode de deplasare către serviciu. Nu sunt singura care am apelat la o metodă ”curată” de deplasare astăzi, colegii mei din minister au făcut acelaşi lucru, în funcţie de opţiunile personale şi de distanţa până la locul de muncă. Faptul că noi, cei din instituţiile publice, suntem primii care punem în practică ideea unei Vineri Verzi este un semnal cât se poate de limpede că este vorba de o politică publică asumată şi nu doar de un gest simbolic. Din acest punct de vedere, avem posibilitatea şi aici, la Ministerul Muncii, de a opta pentru ”achiziţii verzi” – adică pentru reînnoirea parcului auto cu maşini electrice, soluţie pe care o avem în vedere în viitorul apropiat. De asemenea, vom gândi o amenajare a spaţiului exterior care să permită parcarea bicicletelor în siguranţă, pentru angajaţii care doresc să apeleze la această soluţie”, a menţionat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a precizat că s-a deplasat vineri la serviciu folosind un automobil electric.

„În această dimineaţă, am venit la sediul ministerului cu un automobil electric. Este genul de automobil pe care îl folosesc cu plăcere nu atât pentru confortul pe care îl oferă, ci pentru faptul că este prietenos cu mediul. Estimările arată că fiecare dintre noi suntem răspunzători faţă de mediul înconjurător pentru 7.000 de kg de CO2 anual, în mare parte din cauza faptului că folosim automobile clasice”, a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a recomandat tuturor românilor să se alăture iniţiativei Vinerea Verde.

„Îmi doresc foarte mult ca ceea ce facem astăzi, în Vinerea Verde, să devină un mod de viaţă, o opţiune firească din grijă pentru mediu, pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri. Proiectul gândit de Ministerul Mediului punctează un lucru foarte important: acela că administraţiile locale trebuie să pună la dispoziţia locuitorilor facilităţi care să susţină această opţiune. (…) Lansez un apel către toţi românii – indiferent de oraşul în care locuiesc şi de mijloacele pe care le au la dispoziţie, să se alăture iniţiativei ”Vinerea Verde”, pentru că este exact acel gen de proiect care reuşeşte numai dacă acţionăm împreună: autorităţi, companii, oameni. Cu toţii dorim să avem o calitate a vieţii mai bună şi un viitor mai curat pentru copiii noştri”, a transmis Raluca Turcan.

Ministerul Mediului a lansat campania ”Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, informează un comunicat al MMPS.

 

CITEȘTE ȘI:

Astăzi, ”Vinerea Verde”, campania care încurajează utilizarea transportului alternativ

 

 

Adaugati comentariu