Amendă uriaşă în Polonia pentru Volkswagen în scandalul Dieselgate

Subsidiara poloneză a grupului auto german Volkswagen a primit de la Autoritatea locală pentru protecţia consumatorilor o amendă de 31,8 milioane dolari pentru că i-a indus în eroare pe consumatori cu privire la nivelul emisiilor poluante produse de automobilele sale.volkswagen

Amenda este cea mai mare acordată vreodată de Autoritatea pentru protecţia consumatorilor din Polonia. În scandalul trucării emisiilor de la motoarele diesel, Volkswagen a suportat costuri de aproximativ 30 de miliarde de dolari. Grupul auto german a fost deja amendat în dosarul „Dieselgate” şi în alte ţări, precum SUA, Italia şi Australia.

Decizia vizează autovehiculele Volkswagen, Audi, Seat şi Skoda echipate cu software-ul de control al motorului EA 189 EU 5, vândute în perioada 2008 – 2016.

„Acest program software detectează momentul în care automobilul este supus unor teste şi atunci reduce emisiile de oxid de azot în scopul obţinerii unor note mai bune. În schimb, în condiţii reale de drum, emisiile poluante ale automobilului sunt mai mari. Cu toate acestea, Volkswagen a utilizat valorile mai mici ale emisiilor poluante înregistrate în timpul testelor pentru a-şi promova automobilele în rândul consumatorilor”, a arătat Autoritatea pentru protecţia consumatorilor (UOKiK) din Polonia.

De asemenea, instituţia a decis să sancţioneze Volkswagen şi pentru recomandările trimise dealerilor săi în care aceştia erau îndemnaţi să nu ia în seamă plângerile formulate de consumatori cu privire la emisiile poluante ale automobilelor.

Volkswagen trebuie să informeze fiecare consumator care a achiziţionat un automobil echipat cu un motor EA 189 EU 5 cu privire la decizia Autorităţii pentru protecţia consumatorilor din Polonia.

Grupul auto german a fost deja amendat pentru scandalul „Dieselgate” în alte ţări, precum SUA, Italia şi Australia.

Până în acest moment, Volkswagen nu a comentat decizia.

 

CITEŞTE ŞI:

Peste 90% dintre şoferi vor preţuri de referinţă pentru reparaţiile auto

Soluţia completă de la WebEye pentru un bun management al flotei

Shaman 8WD – monstrul all-terrain

 

Adaugati comentariu