Advertisement

afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, faţă de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1%, fiecare, a anunţat, miercuri, Institutul Naţional de Statistică. În perioada analizată, afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5%.

Potrivit datelor INS, pe serie brută, avansul din perioada ianuarie – februarie 2024 a fost determinat de creşterile înregistrate la cifra de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+12,9%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,5%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-6,5%), activitǎţile de comunicaţii (-2,8%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor1 (-1,1%).

În perioada ianuarie – februarie 2024 comparativ cu intervalul similar din 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1%. Afacerile din transporturi au scăzut cu 9,1%.

Februarie 2024 comparativ cu ianuarie 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 3,7%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (+12,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor1 (+2,5%), activităţile de comunicaţii (+0,9%) şi din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+0,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,6%. Afacerile din transporturi au scăzut cu 1,2%.

Februarie 2024 comparativ cu februarie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, a crescut, pe ansamblu, cu 0,9%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+11,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8,7%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor1 (+0,3%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-5,9%) şi activităţile de comunicaţii (-3,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 0,1%. Afacerile din transporturi au scăzut cu 10,7%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Alternativa Techirghiol, pregătită de licitația pentru proiectare și execuție

Guvernul a aprobat Programul Electric Up 2, pentru finanțarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice și panourilor fotovoltaice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...