Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 3,8%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut în ianuarie 2020, faţă de perioada similară a anului trecut, cu 3,8% ca serie brută, susţinute de majorarea cu 70,4% a cifrei de afaceri din comerţul, întreţinerea şi repararea motocicletelor.comerţul cu autovehicule

Ianuarie 2020 vs. Ianuarie 2019

Comparativ cu ianuarie 2019, datele publicate de Institutul Naţional de Statistica (INS) arată că în prima lună din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a avansat ca serie brută cu 3,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,2%.

La acest rezultat şi-au mai adus contribuţia, alături de Comerţul cu motociclete (creştere cu 70,4% serie brută, 67,6% serie ajustată), afacerile din segmentul privind Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (21,8% serie
brută, 16,7% serie ajustată) şi Comerţul cu piese şi accesorii (creştere cu 3,8% serie brută, 4,2% serie ajustată).

În Comerţul cu autovehicule, volumul cifrei de afaceri a scăzut ca serie brută, cu 2,1%, dar a crescut ca serie ajustată, cu 3,5%.

Ianuarie 2020 vs Decembrie 2019

Pe de altă parte, în ianuarie 2020 comparativ cu luna anterioară, afacerile din comerţul cu autovehicule şimotociclete au scăzut semnificativ, cu 22,3% ca serie brută, iar ca serie ajustată urcând doar marginal, cu 0,4%.

Pe sectoare de activitate, cel mai bun rezultat a fost înregistrat tot în Comerţul cu motociclete, piese şi
accesorii aferente; întretinerea şi repararea motocicletelor, unde afacerile au avansat ca serie brută cu 18,1%, iar ca serie ajustată, cu 13,9%.

În acelaşi timp, creşteri au mai fost raportate pe segmentul Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (7,2% serie brută, 13,6% serie ajustată).

În Comerţul cu autovehicule, scăderile au fost de 34,7% ca serie brută şi de 1,3% ca serie ajustată. În comerţul cu piese şi accesorii, volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 7,9% ca serie brută, însă a crescut cu 0,4% ca serie ajustată.

Dinamica din 2019

Reamintim ca volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete s-a majorat, în 2019, cu 8,2%, un avans mai mare decât cel înregistrat în anul precedent, de 6,7%. Anul trecut, cel mai dinamic segment a fost cel al comercializării motocicletelor, unde afacerile au crescut cu peste 36,7%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către o societate în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare derulate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEŞTE ŞI:

Producţia Dacia şi Ford a crescut cu 7,7% în februarie, depăşind 48.038 de unităţi

Cum se va călători în UE pe timpul crizei generate de virusul COVID-19

Astăzi începe Rabla Clasic 2020. AFM pregăteşte proceduri online

 

 

Adaugati comentariu