Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a avansat cu aproape 17% în semestrul I

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 16,9% în primul semestru din 2016 comparativ cu perioada similară a anului trecut.
dealer auto

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), avansul este datorat creşterilor înregistrate în comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+37,8%), comerţul cu autovehicule (+27,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+15,4%) şi în comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile au avansat cu 15,6% în primele şase luni.

În iunie 2016 comparativ cu luna similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 21,2%, cât şi ca serie ajustată, cu 19,1%.

Comparativ cu luna anterioara, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut în iunie atât ca serie brută, cu 10%, cât şi ca serie ajustată, cu 3,8%.

 

 

Adaugati comentariu