BCR Leasing : Finanţările pentru vehicule au crescut cu 51% în semestrul 1

BCR Leasing a înregistrat un avans cu 46% al vânzărilor pe primul semestru al acestui an, faţă de perioada similară din 2015. Cele mai importante creşteri au vizat segmentele de vehicule comerciale uşoare şi autoturisme, unde volumele finanţate au crescut cu 77%, respectiv 43% faţă de primul semestru 2015.
autonom

Valoarea totală a finanţărilor acordate în prima jumătate a acestui an a fost de 119 milioane euro, în timp ce profitabilitatea companiei a atins 14,5 mil. lei conform standardelor IFRS.

Configuraţia portofoliului BCR Leasing la finele perioadei de raportare era de 79% leasing auto şi 21% leasing pentru echipamente şi utilaje. Segmentul de autoturisme si vehicule comerciale usoare reprezenta 30% din volumul total al finanţărilor companiei, iar vehiculele comerciale grele, 49%. Finanţările pentru autoturisme şi vehicule comerciale uşoare au crescut, în total, cu 51%.

Finanţările pentru echipamente au crescut cu 17% faţă de prima jumătate a anului trecut, compania propunându-şi să crească în continuare vânzările, prin finanţarea cu prioritate a sectoarelor productive. În cadrul acestui segment, 35% dintre finanţări au mers către agricultură, 23% în construcţii, 17% în diverse sectoare industriale, diferenţa de 25% fiind împărţită între domeniul medical, energie, industrie alimentară şi servicii.

bogdan-speteanu-floteautoÎn aceeaşi măsură în care susţinem sectoarele productive din industrie, transporturile, serviciile şi comertul, ne propunem să contribuim la susţinerea financiară a întreprinzătorilor din agricultură, pentru a-i ajuta să exploateze mai eficient potenţialul existent. Dorim să promovăm produsele noastre de finanţare pentru fermieri ca soluţii pentru investiţii în echipamente agricole, inclusiv pentru co-finanţare în cazul unor proiecte derulate cu fonduri europene”, a declarat Bogdan Speteanu, director general BCR Leasing IFN.

Microintreprinderile şi IMM-urile constituie 88% din portofoliul finanţărilor acordate de BCR Leasing în prima parte a anului, confirmând astfel că leasingul reprezintă pentru companii cea mai potrivită soluţie de finanţare a investiţiilor.

 

 

Adaugati comentariu