Camioanele Scania scriu istorie: vor avea airbaguri cortină!

Pe 23 august, adică marți, Scania își va lansa noua linie de camioane. Este un moment așteptat de toată lumea, care va dezvălui direcția spre care se îndreaptă constructorul suedez de vehicule comerciale. Până atunci, vikingii ne oferă o mostră: viitoarea generație va aduce primele camioane din lume cu airbaguri cortină!
Scania airbag cortina

Airbagurile sunt rulate în cadrul ușilor, deasupra acestora, și se deschid în eventualitatea răsturnării camionului. Acestea vor fi, conform oficialilor Scania, dublate de sisteme de siguranță activă special dezvoltate pentru noua generație, mai avansate decât actualele sisteme de pe piață.

Scania airbag cortina

”Utilizarea centurilor de siguranță este esențială pentru a ține șoferul în cabină în cazul unui impact. Noile airbaguri laterale, combinate cu airbagurile frontale și centurile de siguranță pretensionate, garantează șanse mult mai mari șoferului și pasagerului în cazul unei răsturnări în care pot fi implicate viitoarele camioane Scania, scăzând semnificativ riscurile față de celelalte camioane. ”, spune Christofer Karlsson, responsabil cu siguranța camioanelor Scania.

Așteptăm cu interes și celelalte sisteme revoluționare pe care le va oferi viitoarea gamă de camioane. Puteți urmări live lansarea acesteia, aici.

Scania airbag cortina

Adaugati comentariu